Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

reede, märts 20, 2020

Märtsi miniatuurid....

kevade alguse puhul.

        Omamoodi sügistalv on mööda saamas. Maa on olnud roheline, vahepeal paar nädalat ka valge, aga enamus aega samasugune nagu praegu. Kraadidki väljas üsna sarnased. Nüüd küll juba hakkab värv ja olemus muutuma. Kevad ikkagi! Nii varakult kui sel aastal ei ole aga mul õnnestunud väljas toimetama hakata. Esialgu piirdusin riisumisega, seal, kuhu eelnevatel aastatel väga ei jõudnud. Eelkõige käisin põõsasastealused ja metsaääre läbi, kus varsti peaksid sinililled õitsema hakkama. Eelmistel aastatel andis neid õisi seal otsida suure lehe-ja oksasodi seest.Vähehaaval sai hakata ka peenraid koristama. Veebruaris rohisin aknaaluse peenra puhtaks. Peale mida tuli talve suurim lumi korraks küll maha, aga läks seegi varsti.
        Nii see aed ärkab. Teha on palju, aga see õues olemine ja toimetamine on ju puhas rõõm.
Kuna meie õues on kõik hilisem, siis nagu ka piltidelt võib näha, on õitsejaid aias vähe. Peamiselt lumi-ja märtsikellukesed, pisut teisi ka. 


Selle muutliku sügistalvise ilma tõttu on lumeroosid  ka räsida saanud. 




Sammhaaval....




Aed on ikka üsna samblane, ja mulle see meeldib. 


Krookused ka alustavad.


Epimeediumi kaisus.




Õnnestus saada ka topeltõielisi lumikellukesi, kelle näopilte üsna keeruline teha, pead neil allapidi ju ja rasked.


Vesi aias. Kevadeti on meil siin ajutine tiik. Vahel mõni pardikegi külas. Meeldib, väga, võikski ju olla, samas puude all ei ole seda vist lihtne hooldada.


Peegeldus ja üks helin.


Need samblased vanad!



Mõni võrkiiris ka ikka juba õitseb, aga üldiselt  alles kõik ärkab.

Olge terved!

Rõõmu ja rahu!

10 kommentaari:

  1. Need ajutised tiigid-järved on omamoodi toredamadki, vaat et elamuslikumad, uus ilmamaa korraks; väikste laste pärast veidi vähem muretsemist

    VastaKustuta
  2. Kaunist kevadet sullegi. Need pisisibulikud murus on täiuslikud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Tervitused teie kanti! :)

      Kustuta
  3. Jaa, ilus ja mõnus.
    Mulle ka sammal pigem meeldib. Kas ja kuidas sammaldunud ala riisud? Vanasti kraapisin lahmakatena ära, et ikka "muru" õhutada, nüüd pigem tõmban kerge leherehaga pealt suurema sodi ära ja jätan samblakihi maha. Aga suvel on raske, kui niiskel ja koheval ajal sammal niidukit takistama hakkab. Õnneks seda aega palju pole ja ausalt öelda tõstsin niiduki ka kõrgemale, las olla pisut heinasem olemine.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ka selle nö mururehaga teen ja mõnes kohas ei ole vajagi midagi teha, kuhu lehed ei jõua. Suve poole muidugi need samblased kohad kipuvad ka muutuma, mul ju see loodusaed, vahel seal siis ka niidutaimed jne. No nagu sulgi, nagu kirjutad. Kulgeb omasoodu...Aga jah, sammal on nii armas!

      Kustuta
  4. I have been thinking of you lately, Krissu. No matter how much chaos may be in the world, there will always be beautiful flowers in Krissu's garden! xoxo

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lovely, Lisa! Thank You! I hope You are healthy. Chaos indeed big! God bless Your and Your and our homeland (people).

      Kustuta
  5. Hei!
    I love your pictures of spring. Beautiful atmosphere. Anne

    VastaKustuta