Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

reede, aprill 17, 2020

Aprill....

....on siiani toonud kaasa väga erinevaid, kohati naljakalt muutlikke ilmaolusid. Ühel päeval on 12 kraadi sooja ja teisel paks lumi maas. Ikka kohe päris paks, nii et meie õues võttis sulamine mitu päeva aega. Kahjuks lõhkus see ka krookusi, kes olid just täisõies. Praeguseks ongi nad enamus ära õitsenud. Samuti on ilma vahelduv "taktimõõt" mõjunud tulbi-ja noortele roosilehtedele. Mitte küll kõigile õnneks. Tuult on ka jagunud. Viimased päevadki üsna tormised. 
       Viljapuud on lõigatud, vaarikad puhastatud. Maasikatega veidi veel ootan. Rooside väetamine tulemas. Põhiliselt tegelen praegu rohimisega, mis mulle õnneks väga meeldib. Püüan jõuda ka sinna, kuhu eelnevatel aegadel olen vähem jõudnud.
       Õitsejaid on meie aias ikka veel üsna vähe. Uusi ninasid on küll juba ja tasapisi tuleb ka õitsejaid juurde. Kui krookused ja lumi-, märtsikellukesed on veidi juba paljunenud, siis üldiselt on kevadisi õitsejaid aias ikka vähe. Mõtlen sellele, kui ükskord jälle taimede soetamiseks läheb. 
     

scilla siberica

    Siniliiliad tundub sel kevadel olevat rohkem, kuna autoga ümbes sarapuude enam ei sõida. Mesilastele (ja meile ka) nad meeldivad, seega kõndigu aga.




Kevadine krookus Crocus vernum `Pickwick`



kevadine krookus Crocus vernus `Jeanne d`Arc`




Õunapuude all on krookused lõpetanud ja alustanud pushkiiniad.


Harilik pushkiinia puschkinia scilloides Alba


Harilik pushkiinia puschkinia scilloides


Priimula.


erythronium dens-canis
Koerahambad on ka paljunenud päris jõudsalt. 


Lõpetuseks üks pildikild ka sel aastal rohkem välja paistvatest sinililledest, kes elavad meie metsaäärses aiaosas sarapuude all. Järgmisel korral uusi ärkajaid ja ka ülaseid, kes on juba alustanud.

Olge terved!
Rõõmu ja rahu!

4 kommentaari:

  1. Mulle väga meeldivad pisikesed aias ringi kõndivad varakevadised sibulikud. On ikka ju õisi aga nagu Milda alati ütleb, varakevadisi sibullilli on alati vähe :) kahjuks ei näe ma kõiki pilte mingil põhjusel. kaunist Kevade jätku !

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, mõtlen ka, et minu suurde aeda kaovad nad justkui ära. Ei tea, mis nende piltidega juhtus. Kui postitasin, olid olemas, ja nüüd jah mõned neist asendunud keelumärkidega. Panin need pildid uuesti, näeb, kas jäävad. Samas jääb arusaamatuks, et mispärast nad keelumärkideks muutusid. Niimoodi ei teagi, postitus üleval ja poolik. Enne kui keegi märku annab. Hmm. Kaunist kevade jätkus Sulle!

      Kustuta
  2. Krissu, I don't know what you do for a living, but you could certainly be a landscape designer - everything is so perfect in your little Eden. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lisa, thank You for Your good words and opinion, but I am only hobby gardener. And I am critical myself here. Have a nice spring!

      Kustuta