Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

kolmapäev, mai 02, 2012

Pildikillud

Esimene "Suur" nartsiss











Nartsiss `Tete-a-Tete`

 

 

 

 

 

 Keldri juures






Ikka keldri juures. Kõik need pisinartsissid on mulle sünnipäevadeks pottidega toodud, ja hiljem siis mulda saanud ja nüüd rõõmustavad meid. Kaks suurt korvitäit on jälle ootamas maha saamist, sünnipäev möödas. Peaaegu kõik hüatsindid olen aga ema käest saanud, need on olnud talle kingitud. Tore et edasi püsivad. Nii need lilled meie juurde on jõudnud.



Meie aia metsaalune.  Ei tule just väga hästi see ülaseträpsulisus pildi peal mul välja. Maikellukesed juba ootel...





Lähemalt...

 

 

 

 

 

 Ülaselaik keldri tagant kus on veel sirelivõsusid küll ja küll, aga juba tuleb ka teisi, nagu juuresolev pilt näitab.





Meie loom .

Kevadine ürdinurk.

 

 

 

 

 

 Rediseninad

 

 

 

 

 

 

 

 

Mõtlen siin, et miks mõnele pildile saab klikkida ja see avaneb suuremana ja mõni ei avane. Varem pole seda minuteada olnud.Ei tea, kas jätsin midagi tegemata?

7 kommentaari:

  1. Kevad on ikka niii ilus, eriti kui vaatad pilte õhtul, siis oled nagu topelt seda ilu nautinud.
    Pilte näeb küll suurelt, väga ilusad olid!

    VastaKustuta
  2. Pildid on ilusad, aga lilled veel ilusamad ja hüatsindilõhna tunnen siiani:) Kevadelastel veab selliste kingitustega. Ma ei tea, millal see sünnipäev oli, aga õnne ja edu võib ju alati soovida!
    Küll mulle meeldivad sellised metsaalused. Kas Sa ülastele seltsiks mingeid vajunõudvaid suuremaid ei taha sinna juurde istutada?

    VastaKustuta
  3. Ilus. Üks roosa hüatsint on veel eriti virk paljuneja ka juhtunud. Kui suvel kuivaks ajaks üles võtad ja vähe hõredamalt istutad pojad, siis laieneb veelgi kiiremini. Nartsissid ja hüatsindid kasvavad saartel tõesti hästi.

    VastaKustuta
  4. Metsaalusest. See esimene aasta kui enam suurt võsa peal ei ole ja seal on kevadeti ülased, siis maikellukesed , kevadine seahernes. Olen mõelnud, et seal puudealuses võiks olla veel varjutaimi, et peale kevadet kah midagi oleks, aga need võiksid madalamad ehk olla. Või siis teatud kohtades midagi kõrgemat. Peaasi, et peenraks ei kujuneks. Samas on seal puudealuse kõrval ala, kus on vana sepikoda, lagunenud ja seal on üsna huvitav hõng. Mõtlesin sealt võsa eemaldada ja ehk sinna midagi kujundada. On Sul mingeid taimeideid sinna ülasealale? Mulle väga meeldib kanada kukits, aga ei tea kas tea seal tahab olla.
    Tiia,on küll ilus ja tore on seda looduses olevat ilu näha, ka seda, mida keegi teine märkab.
    Tii,aitäh soovituse eest, see roosa ei olegi mul hetkel väga hea koha peal.

    VastaKustuta
  5. Rootsi kukits on põhjamaine rabataim. Kevadsuvel valendavad Koola jõgede kaldaääred kukitsa õitest nagu meie metsaalused ülastest. Eesti on loodusliku levila lõunapiiril ning kukitsat võib kohata näiteks Õismäe rabas. On isegi arvamusi, et õismäe just selle taime järgi nime olevat saanud. Nii et ta armastab niisket ning paistab, et ka happelist pinnast. Peenral võib kindlasti üksikeksemplare kasvatada, kuid naturaliseerumise kohta ei tea enne kui pole proovinud. Kui mets on paepealne, siis mina väga ei loodaks.

    VastaKustuta
  6. Jaa, kukits kasvaks seal küll. Kui ma seda kohta vaatasin, nägin vaimusilmas seal kolmiklilli.
    Neid lilli, kes taluvad varju ja poolvarju, on hoopis rohkem kui neid, kes täispäikest igatsevad. Sa pead ikka ise oma lemmikud leidma. Sügisestest võiks seal ju olla paar puhmikut vahakübarat, ta on sellise kena põõsa moodi kahvatukollaste õitega liik, suvel tunneksid seal end ilmselt hästi valgeõielised ängelheinad, paneksid selle koha särama. Kui sinna vaid mõned taimed panna, ei kujune peenart, vaid selline kergelt aeg-ajalt õide puhkev metsaalune

    VastaKustuta
  7. Trilliumid on jah toredad. Käisime just oma õpetaja Taavi aias, nägime neid jälle. Täna tõin meie õue ka paar erinevat lõokannust.
    Vahakübar on tõesti kah jah hästi tore. Mäletan kui ilutaimede tunnis tundma ja nimesid ladina keeles pähe õppisime, siis ma teda esimest korda nägin ja õpetaja aias sain esimest korda ka "elusalt", meeldis väga. Eks ma tasapisi vaatlen jah kuhu ka keda.
    Tii, vaat mida toredat teada saab :)

    VastaKustuta