Aiamaa
...sai kaevatud. Sel aastal on siis tunduvalt rohkem juba köögiviljadele kohta, mis rõõmustab. Kuidagi ebaloomulik on, kui elad maal ja pole oma aiast seda või toda võtta, nagu ka ehk omade kanade mune. Mõtted sinnapoole liiguvad.
Niisiis, köögiviljandus. Mäletan kui eelmisel aastal taimeõpetuse tundides sai põhjalikumalt läbi võetud kõike, mis selle alla kuulub, siis oli üsna suur soov, et saaks ka rohkem pühenduda ja püüda järgida. On saanud ju ka enne kasvatada ühtteist, aga ikkagi. Et taimel oleks hea olla, see oleks kõige olulisem.
Nüüd siis sai nädalavahetusel uus maasikapeenar rajatud ja täna, juurepäeval panin maha esimesed redised ja porgandid. Istutasin ümber murulaugupesa, et tal oleks nüüd ruumi laiutada. Enne oli oma roosade tuttidega keldri juures, aga seal läheb suvel nii kuivaks.
Siis, oma rõõmuks avastasin, et sügisel saadud paar karulaugutaime olid rõõmsalt kasvama läinud.
Teadjatelt : Miks redis läheb mõruks?
Vastab Väino Pallum
Redise
mõru maitse peamine põhjus on kasvupinnase perioodiline liigkuivus. Kui
pärast kuiva aega tugevasti kastate ja taime veevarustus järsku
suureneb, siis paksenenud-puitunud juurikakoor lõheneb.
Juurikate
lõhenemisele aitab kaasa kuivast mullast tingitud mikrotoiteaine boori
omastamishäire, seda eriti siis, kui kuivusega kaasneb kõrge
temperatuur. Boori kättesaamist takistab ka mulla lubjarikkus (pH 7 ja
enam), liigne tihenemine ja temperatuuri järsud muutused.
Porgand koduaias http://www.eria.ee/public/files/Porgand_koduaias.pdf
*
Pisikesed nartsissid lähevad õide....
On küll totter kui Sul on maad ja seal ei kasva midagi söödavat. Mul oli paar sellist aastat, kus polnud üleüldse aia jaoks aega ja ma ei külvanud miskit, mis potti kõlbaks panna. Hea, kui korra kuus sain oma lilledki üle vaadatud.
VastaKustutaJa siis pidin ikka mehele ütlema, et kui ta õhtul linnast töölt tuleb, et haaraku poest kaasa ka paar tillipunti:D
Talvevarusid ma ei kasvata, aga suvel peab roheline toit ikka enda käest olema