Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

reede, aprill 28, 2017

Tuhandete...

õite minikooslus. Aimdus....

Ehk kuidas ma proovin tasapisi aeda lilletäpiliseks maalida. Ja mõtlen, et kuidas näeks välja kui neid oleks tuhandeid....krookuseid, siniliiliaid: siniseid ja valgeid, kirgaslilli erinevaid värve, pushkiiniaid jpm. Ei, ma ei taha üldse ahne olla, aga võib ju kujutlustega mängida. See oleks siis kevadine lilletäpiline pilt, mille järel vallutaks aia meelespead, nartsissid, tulbid jpt. Lisaks muidugi sinililled ja ülased ja nurmenukud, mis meil siin juba ringi kõnnivad. Seejärel avaneks järgmine pilt, peategelasteks... jne jne. Oh ma ikka armastan seda vabameelset vabakäelist kujunemist. Ja imeline, millised kunstitarbed on meie käsutusse usaldatud!


Puschkinia libanotica `Alba`
Valge pushkiinia mängimas vabadel hetkedel orhideed.


Juba eelmistes postitustes mainisin, et sügisel poetasin mõningaid sibulaid (kunagistest tuhandetest) õunapuude alla ja sarapuu juurde. Olen rõõmus, ongi lillelisem. Muidugi pildi peale neid kõiki haarata ma kahjuks ei oska, pealegi osad hakkavad lõpetama, teised alustavad. Aga jah, päris vahva on. Loodan, et see pilt aastatega kujuneb edasi. See oli ka õige tegu, et sügisel suurema hulga lehti ära riisusin, kevadeks jäi õrn ülekäimine, et ei vigastaks tulijaid. Ja ka selleks, et õrnad tulijad muidu peituksid liiga lehtedesse. Nii oli ka nende "metsaste" kohtadega. Ka seal sain sel aastal veidi riisutud, et ikka ülipaks lehekiht lilli päris ära ei peidaks. 



Tänane postitus on pühendatud veelkord armsatele krookustele, kes nüüd enamus peagi ikka hakkavad ka lõpetama. Mitte küll õnneks igal pool,  tore, et mõned alles kusagil ärkavad. 



Puschkinia Libanotica


Chionodoxa


Samal ajal peenras paljunevad kirgaslilled 


Ka roosad.


Ka sarapuu lähedal on veidi täpilisem.


harilik koerahammas Erythronium dens-canis
Koerahambad alustavad.


...ja alustavad ka tulbid (nimi tuleb hiljem)


On sadanud, aga sooja eriti ei ole antud. Täna ehk oli esimene tõeliselt päikseline ja soe päev. Ootame järgmisi avanejaid. Vaikselt muutub, pontsakad pungad puudel-põõsastel juba õrnalt rohetavad. Jalutuskäikudel Bertaga avastasime, et rästikud on juba oma lemmikkohtadele tulnud ja peesitavad. Mulle samas tekitavad ikka kõhedust, ei teagi miks. Mingeid valusaid kokkupuuteid pole ju olnud. 

M. oli täna nii tubli ja tegi lammaste toa puhtaks. Saime jälle väärtuslikku toitu taimedele. Tahaks juba rohkem toimetada, aga tuleb veel oodata. Kui on selleks aeg.


Lõpuks, meie shaunid jälle ootamas juuksurit ja tervitamas teid. Kohtumiseni!


Rõõmu ja rahu!


10 kommentaari:

  1. Jah, see oleks väga ilus maal, ilus on juba praegugi. Tervitused shaunidele :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, aitäh! :) Annan tervitused edasi!

      Kustuta
  2. Hei!
    Beautiful pictures of spring. Love it. It`s still very cold here, I`m longing for warm days. Anne

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank You. Here is cold too, Yesterday was a one warm day.

      Kustuta
  3. Beautiful! I especially like the orchids (if the translator is correct) - I haven't seen those before. It all looks enchanted. That's what you're trying to do, isn't it? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank You, Lisa. They are pushkinias. I wrote as a joke, that they look like that they are playing orchidees :) It is difficult to understand in other language, sorry.
      When here near my home are orchidees become blooming I will try to get picture and show You.

      Kustuta
  4. Sul on ilusad kujutlused ja küllap need sibulikud tunnetavad seda. Saagu neid palju.
    Shaunidele kallistused :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! No mõnikümmend sibulikku rohkem ehk ikka aastate pärast võiks olla jah ja kallid edastan :)

      Kustuta
  5. Armsad tähekesed murus!
    Kirgaslilled on hullud paljunejad! Mul on nad kahes kohas lillepeenras, aga nad on jõudnud ses peenras kõikjale. Täna leidsin ühe õitsva eksemplari murus, ca 20 m eemal- kuid ta sinna sai?!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Käisin Tartus, tore oli seal haljasaladel ka näha murus palju krookusi. Väga loodaks, et need tähekesed mul ka paljuneks tasapisi, aga jah, kirgaslilled, need on tõesti kiirelt levijad.

      Kustuta