Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

kolmapäev, juuli 30, 2014

Teateid kõrbest

Juba pea kuu aega ei mingit taevakastet. Temperatuur on pidevalt varjus üle 33 kraadi. Et kuidas me siis elame. Peab ütlema, et vaikselt hakkab väsitama. Toas on siiani veel normaalne olnud, aga juba tõuseb seeski temperatuur 27 kraadini. Berta on aktiivne külmal kivipõrandal lesija. Oleme ikka vapralt temaga hommikused ja õhtused jalutuskäigud ära teinud vaatamata tema mõningasele vastuseisule. Kui me seda ei teeks ei sööks ta vist ka mitte midagi. Praegu on kõik selles suhtes hästi, kaasa tunneme talle tema koheva kasuka olemasolu pärast.
Aia olukord on selline, et viimati niitsin juuli algul ja nüüd hakkavad tasapisi kõrbema ka need alad kus siiani oli üsna mahlakalt roheline. Aga no meil siin ikka veel rohelisi murupindu jagub. Peenrad on sellises seisus, et nüüd ikka tuleb üle mõne päeva korralikult kasta. Levinum taim kes suurepäraselt sellistes tingimustes hakkama saab ja end isegi kõrbelaikudele õitsema sätib on ikka hea raudrohi. No kui sellised suved jätkuvad siis peakski neile siin vaba voli andma, kuigi peaaegu et juba nagu nii ongi kui pilte vaadata. Portreepilte juba järgmises postituses.
 Veidi aega tagasi õitsesid veel moonid ja tokkroosid alustasid...

 Üks susapilt palderjaniga

Roosid on mattunud karikakardesse. Muidu pole viga, aga kavatsen roosidele nüüd veidi enam ruumi lubada, muidu jäävad väikeseks.























Üks palve ka. Pildil paistab puhmas vist malvat? Kui kellelgi oleks jagada seda valget värvi, siis oleksin väga tänulik. Muidugi võiks ta olla ka selline puhmaks kasvav.

 Tokkroosi aeg on käes


 Buddleia ka alustab.


Tahtsin näidata esimese aasta roosi "pead", mis koosneb nii paljudest õitest. `Sally Holmes` Temast ka hiljem. Olen eelmise aasta ostuga väga rahul.























Peenar on vaiksel ühinenud aiamaaga, taamal till.

Veel tokkroose...

 Sisse tuleb juba ka heledamaid toone.


Üks taim oli end sättinud kohe ukse juurde ja muide , kui selle aasta tokkroosid on enamuses madalamad kui tavaliselt, siis tema on uhkelt sihvakas.
























Jälle veidi teistvärvi.

 " Palav on, ausõna."

 " Meil ka, meil ka...."























Lõpuks küsimus: Mitu liblikat on pildil (naistenõgesel)?


Rõõmu ja Rahu!

6 kommentaari:

  1. Nii mõnusalt külluslik aed! Mulle meeldib väga ja nagu näha, siis liblikatele ka!

    VastaKustuta
  2. liblikaid sain iga korraga rohkem, 13 vähemalt :D sedasorti aiad on haruldased ja väga ilusad, lihtsad ja külluslikud, ehk annab taevas lõpuks ka vihma kuigi paistab, et aed saab selletagi veel kenasti hakkama :)

    VastaKustuta
  3. Imetlusväärne, kuidas sellises kuumuses kõik nii kaunis on!
    Raudrohuga kipub see jama olema, et lõpuks tõrjub teised välja, aga oma ilu on temalgi.
    Vihma teile sinna - leebet ja sooja vett.

    VastaKustuta
  4. Ma pilti suureks ei klikanud ja silm juba väsinud, seega piirdun 10 liblikaga.
    Aga valget malvat saad küll, mul jälle pole roosat...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) Oi, oleksin väga tänulik valge malva eest. vaatan, kas ma saan roosat võtta, hetkel on väga paha paljundada, mul 2 puhmast. Kui praegu ei saa siis edaspidi ikka.

      Kustuta
  5. Aitäh liblikaid lugemast ja niisama :) Raudrohi on tõesti selline, et pean tal ikka silma peal hoidma, aga jah, kõrbes on tema küll suurepärane õitseja. Mõtteid on veel palju kuidas teda kasutada, usun, et hiljem vähem, aga praegu sobib. Teilegi aiale parasjagu vihma ja päikest ja kosutavat tuult.

    VastaKustuta