Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

reede, mai 17, 2013

Maikillud

Nüüd siis ongi nii- igal pool ärkavad värvid. Nii tore on blogide pealkirju näha- suur kevad, nii ilus jne.... ja need pildid! Nii rõõmustav on blogides jälle ja jälle neid kauneid ärkamisi näha. Aitäh kõigile jagamast. Kahjuks mul on palju nimeta lillelisi aias, olen ise veel nii vähe sibullilli ostnud ja need kes minu juurde jõudnud-kas pole osanud kohe kirja panna või ongi nimetul kujul siia tulnud. Aga rõõmustavad nad meid ikka. Kevadlilli on mul ikka üsna vähe. Pole jõudnud neid veel soetada. Muidugi meie looduslik haljastus on igati meelepärane ja  vägagi hingelähedane. Praegu juba seguneb valge kollasega ja sekka ka teisi värvikilde. Ja muidugi see rohelise värvi-ja varjundirikkus. Kui õrnalt samas soojalt see kõik hinge paitab. Selle eest võib olla nii tänulik!
Kahjuks on peale seda talve ka kahjusid- olen arvanud, et see on see väga pikk talv ja raske lumekoorem. Mul ei ärka hetkel üks suvel istutatud elulõng- loodan, aga märki pole. Osa tokkroose on ka välja läinud. Õnneks neid mul jagub. Neid kes viga said on veelgi. Näiteks buddleiadest üks pidas ilusasti vastu, aga see , kes tegelikult vanem, see nüüd ärkab pisitasa. Loodan, et ikka taastub.


Enne äikest....




















































Pärlid.
pehme kortsleht Alchemilla mollis























Meie puudealune. Ülasetäpiline.

 Pisid.

 Narcissus `Tet-a-tete`

 Esimese aasta priimulad.



































































Meil tegelikult veel palju tulpe kinnised. Mul siin kõik hilisem.


Aed-koerahammas Erythronium `Pagoda`    
Tegelikult ma ei tea, kas see aed- eessõnana on ikka õige.
Sügisel avastasin K-rautast paki Pagoda "hammastega" ja üllatavalt odava pakkumise. Võsin ära ja nüüd ta mul siis on. Nii tore.

Head!

8 kommentaari:

  1. Lambatalled on armsad, nunnumeeter põhjas.
    Minu 'Pagoda' kahjuks on kadunud mis kadunud. Mügrid-rotid-mutid. Sealsamas kõrval kasvav kevadmagun aga alles. Hää seegi. Ega looduse vastu ei saa, sellega peab leppima ja kohanema. :)

    VastaKustuta
  2. Mul näiteks ei näita õit roosakaslillakas koerahammas. Eelmisel aastal saadud ja õitses. Aga kuulsin, et teistelgi. Aga mul lehti vähemalt näha. Kahju küll, et need närilised...

    VastaKustuta
  3. Mul ka osa väiksemaõielisi koerahambaid õitseb sel aastal nõrgemalt (harilik koerahammas ja seelle seemikud või sordid). Selle eest on lehed hästi prisked. Eelmine vihmane aasta ehk kuidagi mõjus. Pagoda, siberi koerahambad ja selle seemikud see-eest õitsevad normaalselt. Enda kasvatatud siberi koerahamba seemikuid on veel liig väikesed. Varsti on seemne võtmise aeg, võiksin pakkuda. Samuti on mul ehk muudki huvipakkuvat jagamiseks. Mõnigi kord on pakkuda ka midagi sellist, mis siin väikeaias liiga laiutama kipub ja saab asumisele määratud.Tundub, et käid regulaarselt Tallinnas, ehk kirjutad pohlavars(at)gmail.com

    VastaKustuta
  4. Oi, Tii, tänan Sind su pakkumise eest. Võtan hea meelega ühendust kui sellisel moel Tallinnas käin, et läbi saan tulla. Tegelikult ma seal nii tihti ikka ei käi, aga vahel satun ikka. :) Kõike head Sulle!

    VastaKustuta
  5. Väga ilus pildiline ülevaade! Igas on emotsiooni ja lugu.

    VastaKustuta
  6. Sul on seal imeilus!

    VastaKustuta
  7. Sul on tõesti seal imeilus, eriti see metsaosa

    Kui Sa kahtled mõnes eestikeelses taimenimes, siis vaata http://www.ut.ee/taimenimed/
    seal sellist nimetust nagu aed-koerahammas ei eksisteeri ja mu meelest üleüldse selle aed-lisandiga liialdatakse põhjendamatult

    VastaKustuta
  8. Aitäh teile! Tore et võib jagada rõõmukilde. Muidugi aias teha on mul ikka palju palju...
    Muhedik, See taimenimede koht- aitäh meelde tuletamast, koolis kasutasime seda, aga, näe meelest läinud....:)

    VastaKustuta