Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

laupäev, oktoober 06, 2012

Kodus...

on nii hea. Olen nii tänulik, et on antud võimalus olla siin. Et siin on üks pesa, et kõik kallid on siin ja et siia on alati nii hea tulla. Loodan väga, et kõik need kallid, kes mandrimaailma peal,  siia ikka ja jälle tulla saavad. Ootan alati!
Pingeline nädal oli. Maastikuehituse lõpueksam sai tehtud! ja tänase koolipäeva järgsed kojujõudmise emotsioonid on need, mis ülal sõnadesse said.
Imeline ilm oli ja kõik värvid olid nii välja joonistunud. Lõpuks ometi oli aega olla.
Tapio käis ka, parukapuud vaatamas.
Murupind on juba lehti täis ja kõik on mõnusalt sassis ja segane ja kõik põõsaste värvid ja viimased õied on segamini. Üks kaunis segadus.
Õnnestus täna ka kõik kokku korjatud sibulad maha saada. Üks sibullillede nurgake sai kokku miksitud ja nüüd saab jälle põnevusega hakata kevadet ootama, et näha, mis pilt avaneb. Väike loomislugu, oh jah, imeline, mis meile ikka kingitakse. Leidsin selle ülal oleva pesapildi. Valgus ja vari üheskoos.

Metsviinapuu Parthenocissus Quinguefolia















Kas pole imeline?!



viinapuu Vitis












Kas pole veel imelisem?!
Jh 15:1 "Mina olen tõeline viinapuu ja mu Isa on aednik.
Jh 15:4-5 Jääge minusse, ja mina jään teisse. Nii nagu oks ei suuda kanda vilja omaette, kui ta ei jää viinapuu külge, nõnda ka teie, kui te ei jää minu külge.
 Mina olen viinapuu, teie olete oksad. Kes jääb minusse ja mina temasse, see kannab palju vilja, sest minust lahus ei suuda te midagi teha. 

11 kommentaari:

  1. Palju õnne! Ja palju võimalusi oma teadmiste rakendamiseks!

    Kirjutasin ka eelmisele postitusele veel ühe kommentaari, äkki on abiks.

    VastaKustuta
  2. Õnnesoovid ka siitpoolt. Su aed on praegu tõesti kaunilt värvikas. Ilus koht elamiseks - igal ajal, kuid eriti sügisel.

    VastaKustuta
  3. Aitäh teile heade soovide eest.:) Tii, olen õnnelik, et siin on nii palju erinevaid puid, metsaäär on kohe ju õues, sealt tuleb sügiseti kohe eriline soojus. Kodumaised puud. püüan nende komplekti veel täiendada ajapikku. Täna vaatlesin pargis karvast viirpuud ja mõtlesin, et kuigi ma suvel ühe väikese sain, siis võiks neid siin veel olla. Mulle väga meeldib.

    VastaKustuta
  4. imearmas pesa. kallistan!

    VastaKustuta
  5. :) Kohtumiseni!!!

    VastaKustuta
  6. Siirad õnnitlused! Uudishimust uurin ka, et kas eksam oli keeruline? Kujtuan ette, et tunne on tõepoolest taevani.

    Edu!

    VastaKustuta
  7. Aitäh, Tsiil! Meie eksam,arvan, oli kindlasti lihtsam kui riiklik kutseeksam.Meie koolis seda teha ei saa ja tublimad ja soovijad saavad seda minna siis mandrile tegema. Ise ennast ehituses ikka üldse tugevaks ei pea, nii et kõik oli rohkem enda harimiseks. Kool ise saab jaanuaris läbi. Aga eksam oli nii et 5 tunni jooksul loositud paarilisega ehitasime valmis 2m x 1,5m kasti sisse nurgaga (45-kraadi all saagimine) aia, paekivisillutise ja maakividega ääristatud istutusala. Pealtnäha polegi ehk midagi, aga meie, kes me ikka vähe sel pinnal praktikat saanud, siis ega lihtne polnud. Mahud pidime ka enne välja arvutama. Ja see 5 tundi füüsilist ja lisaks ikka mingi eksamipinge, olin üsna läbi.Naised ikka!:) Aga no iga kogemus on kasuks. Kus maal Sa ise oma koolis oled?

    VastaKustuta
  8. Ma kujutan seda päris hästi ette, et ega see lihtne pole. Eksamiäreveus segab. Meil oli alles aedniku eksam ja kooli oma. Olen Räpinas maastikuehituse II kursusel, aga spetsialiseerumiseks valisin haljastuse, sest ehituse suund tundus ikka üle mõistuse :) Mingil määral ehitame meie ka, aga vähem. Koolis käia mulle meeldib, ma saan nüüd päris hästi aru neist, kes peale aiandust maastikuehitust õppima on tulnud. Lõpueksmiteni on õnneks aega.

    VastaKustuta
  9. Meil ei olnud sellist valikut. Oleks ehk isegi valinud nagu Sina kui võimalus oleks olnud. Ps. kunagi peale põhikooli plaanisin Räpinasse minna, aga muusikakool jäi teele ette :) Nüüd kool kodu lähedal.Mind huvitas just see esimene, aedniku pool,ja ehitus tuli sellega kaasa. Muidugi oleks peale aednikueksamit ka võinud pooleli jätta, aga usun, et kõik juurdeõpitu on hea ja eriti hea on "vanast" peast ja oma magistrikraadi kõrval selliametit õppida ja midagi sellist, mis esialgu ikka päris raske. Mulle see ehituspool oli ja on, aga palju asju on iseendas "lammutanud" ja see on huvitav nähtus. Aednikuaasta oli hästi mõnus. Usun, et ka teil. Loen ikka blogisid ja Sinu tegemistest ja õppimisest on ka hästi põnev lugeda.

    VastaKustuta
  10. Õnne ja edu! Ilus ja tubli oled!

    VastaKustuta
  11. Aitäh, Kimalane, heade soovide eest.

    VastaKustuta