Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

pühapäev, aprill 01, 2012

Külvid3 ja näpudmullasaeg õues on alanud!

Nemesia strumosa Benth.- suureõieline nemeesia
Allium porrum- porrulauk
Alcea rosea - aedtokkroos(kreemikas, topelt, enda aiast korjatud seeme)

Koolinädal oli. Ma pole vist maininudki, et õpin maastikuehitust. Juba teist aastat. Ehitasime veesilma ja oja. Mõlemad andsid mõnusalt inspiratsiooni. Õhus on mõtteid endale kah midagi aeda kujundada. Eriti  suureks motivaatoriks võiks olla hetkel ka järgmiseks sessiks nõutav veesilma planeerimine ja kujundamine. Mõtted kõlguvad  tiigi ja sooaia vahel. Vaatlen netis blogisid ja tuulan kodus olevates raamatutes ja ajakirjades. Ju näeb, mis ja millal.
Kuna eile oli täiesti talvine, siis õue sain vaid pealelõunal ja jõudsin mõnes kohas riisuda ja püsikupeenraid korrastada. Suureks rõõmuks oli sügisel istutatud lumeroosil avastatud pung. Kõik peenrad on kõiksugu ninasid täis, sügisel sai ohtralt tulpe ja kõiksugu lauke maha pandud. Laugud meeldivad mulle väga. Nagu kõik teised taimed :)
Kahjuks on fotokas hetkel parandamisel, pildid jäävad hiljemaks.
Täna sai lõket tehtud ja oksi ja sodi põletatud. Sirelivõsa hävitatud ja mõtiskletud, et kuidas ja kus siis ikkagi see looduslik lilleaas peaks olema ja kus peenrad.
Nii mõnusalt näpudmullas ja rehakäes aeg on alanud.
Toas õitsejatest läheb kliivia lahti.

2 kommentaari:

  1. Oh, Sul on siis ju hoopiski kergem aeda teha kui koolitarkus abiks on. Veesilma saad ju sooaiaga ühendada, saabki huvitavam. Tavaliselt ju haljastatakse vesi väga trafaretselt, hostad ja mõned võhumõõgad ja kogu lugu. Aga kui panna veesilm piirnema osaliselt sooga, on ju võimalusi tohutult rohkem.

    VastaKustuta
  2. On ikka abiks. Lihtsalt praegu on õppimist palju,ehk siis mingil määral info ahmimist. Hiljem ehk on kust võtta. Vähemalt aimu saab jah rohkem. Aias olen olnud juba väiksest peale, nüüd siis saab veidi koolitarkust kah iseõppimisele lisaks. Samas palju on õppida Sinusuguste praktikute käest, kasvõi blogi lugedes.Aitäh!
    Jah võiks olla tiigike ja sooaia osa ja võib-olla ka väike oja, kuna mul nõlv kohe lähedal. Maad kah nagu oleks. Aga hetkel tundub, et on vaja väga väga mõelda, et hiljem tööpõld üle pea ei lähe. Eeltöö on vaja nii põhjalik kui saab teha. Seniks vaatlen teiste loomingut ja mõtisklen. Ju näeb, kuidas läheb.

    VastaKustuta