Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

laupäev, aprill 14, 2012

Aed ärkamas 3
Õuepealne (tinglikult) Siin on näha maja ots. Seal on ala, kus on õue pealt kokku korjatud kivid ja taimed. Näha on veel nõlv ja ait/laut.
Maja poolt metsa poole minnes on saun ja paremal on veidi näha nö. metsaalune. Sealt on saanud ära koristada võsa. Kevadeti on seal ülased ja piibelehed.









Õuepoolne aknaalune kividega. Hetkel on näha maranad. Teen seal aga muudatusi. Juba istutasingi ühe sealt keldri juurde.
Siin  on näha ka istumisnurk ja selle juurest algav istutusala alge.



Mõistatamiseks, mis puu see on?







Siin see järjekordne algus. Istutatud on üks pisikeste õitega roos, oma emale emadepäevaks. Nelly peaks nimi olema, Selverist ostetud. Otsisin internetist andmeid, ja ei jõudnud kusagile. Aga õisi jätkub.
Eespool lavendel.
Taga on vanad punase sõstra põõsad.







Sauna juures
Istumisnurk . Olen istutanud sinna metsviinapuu.
Sooviks teha istumistnurgast saunani pergola, kus ta ronima pääseks.










järgneb....

2 kommentaari:

  1. Esimese hooga mõtlesin, et mis kohas Sa küll elad, et aed nii roheline on:DDD
    Sain aru küll, et eelmise aasta fotod, aga ikka on hea vaadata, et see ilu on juba päris käeulatuses.
    Sa oled seda mõistatusepuud nii kaugelt pildistanud, et ma ei suutnud ühtki õit lähemalt näha, et tast aru saada. Häbi jah, ei tundnud ära.

    Kas roos ja lavendel koos on hea mõte. Lavendel, et ta hea välja näeks, kasvab hästi säärasel vaesel lahjal, liivasel pinnasel, roos aga....

    Aga aed on Sul ilus ja mõnus.

    VastaKustuta
  2. Mul kahjuks pole jah alles neid pilte, kus kõik on veel võsas. Midagi on paberkandjal, aga vähe. Ei tea, ei tulnud selle peale, et enne ja pärast teha. Seetõttu võtsin ennast kokku et panna ikkagi aia lugu kuidagi kirja ja tegelikult ongi minu jaoks ka praegu nö. enne ja ehk hiljem on pärast, sest kõik on nii algeline ja mõttedki pole päris selged. Ja see lavendel,Sul on õigus ja mul tegelikult ongi tema all suht vaene pinnas ja roosil seevastu olen komposti ikka pannud kõvasti, aga tegelikult ma neid lavendleid sinna vist ei jätagi. Olen rohkem vist raudrohu poolt, ja olen ka neitsikummelit pannud, minu meelest on armsad seal roosi juures. Aga see oli esimese suve pilt, sel aastal juba teisiti:)
    Puust nii palju, et ei mingit häbi, muhedik! Muidugi ei näe, kes ta on, nii kaugelt. Lihtsalt kuna eriti ei taheta seda ka nö live`is ära tunda, siis esitasin sama küsimuse. See on viirpuu, vana, nüüd juba mõni aasta lõigatud. algul oli nagu üks kõrge luud ja kui veel lehes polnud, ei arvanud kah, et kes ta on.

    VastaKustuta