Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

esmaspäev, juuni 10, 2024

Parasjagu...

 ...rohtunud aia aeg. 

See tähendab seda, et looduslikud taimed on muutnud meie kodu ümbruse parasjagu rohtunuks. Nagu ka varem olen kirjutanud, siis on  piir parasjagu ja korratuse vahel üks tajumise küsimus. Ühel hetkel on ja teisel hetkel tuleb midagi muuta, näiteks niitmise abil.

Mulle väga meeldib "parasjagu" kooslus, aga selleni jõudmine ja ka hoidmine on omaette protsess ja vahel aeganõudev ja ka kohati töömahukam kui traditsioonilised istutusalad. Mul ei ole töö vastu midagi (eriti rohimise), eriti kui on piisavalt aega. Kahjuks on minu eluolu selline, millest ikka ja jälle ka kirjutan, et on perioode, kui seda aia aega ei ole. Siis võib see "parasjagu" muutuda  väga kergelt umbrohtunud korratuseks. Siiani jätkuvalt lepin selle nii nimetatud "pingeväljas" elamisega, sest (veel) ei suuda loobuda looduslikest omapäi aias liikuvatest taimedest, kes külastavad ootamatult ja toovad jätkuvalt nii palju (leidmis)rõõmu ja üllatuslikke hetki.

Väga pikalt oli kuiv, ei mingit sadu, oma poolteist kuud. Õnnetumaid taimi püüdsin joota. Nüüdseks on aga juba mitmel päeval sadanud ja rõõm on vaadata, kuidas kõik on kohe lopsakam ja elavam.

tore? kurereha Geranium x magnificum 



Sel aastal tundub olevat igal pool saarel olevat paljudes kohtades rohkelt longus põisrohtu Silene nutans. Meile kolis ta juba aastaid tagasi ja rõõmustab jätkuvalt.

longus põisrohi  Silene nutans juuni algul.



karatau lauk Allium karataviense

Kuldking Cypripedium `Kentucky Pink Blush`




ebajasmiin, keda pole meie aias liiga palju, on alustanud.




Iiriseid ei ole ka meil liiga palju. Oleks tarvis üsna palju ümberistutusi teha. Ja kohe oleks neid rohkem. Loodan, et mul on selleks aega.


Rõõmu ja rahu!






2 kommentaari:

  1. Sinu aed on minu jaoks üks ilusamaid. Küll vaid piltidelt nähtuna aga need on head pildid ja suudan seda endale ette kujutada ka reaalselt. Mõnikord võin lausa lõhna tajuda. Rõõmu ja rahu teiegi kodusse

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle heade sõnade/soovide eest!

      Kustuta