Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

kolmapäev, juuli 19, 2023

Liivateel kulgedes...

läbi juulikuu õitsemiste.....

Sadanud on nüüd paar korda. Kõik on aga jätkuvalt kuiv. Kõik koltub kiiresti, ka õitsemised on üürikesed. Aiaaega ikka ei ole nii palju kui sooviks. Palju on mõttes ja väga väikeste kildude kaupa ehk õnnestub ka teostada. Selline aeglane kulgemine. Põhiliselt, siis kui võimalust on, siis on vaja kõike korrastada. Rajamised ja olemasoleva renoveerimine on jätkuvalt vaid vaimusilmas. 

Tokkrooside aeg 


Rose `Flammentanz`

Kui olin lillherneste tugedele nöörid pannud, siis vaatasin, et said üsna kitsad. M. aga märkas, et natuke "Eiffeli" moodi. Et siis selline ootamatult sündinud aiaelement meil nüüd.

Esiplaanil roos Rose `Rapsody in Blue`

Sõrmkübarad Digitalis purpurea, muskus-kassinaeris Malva moschata ,  taustal õitsemas põdrakanep Chamerium (Epilobium) angustifolium `Album`, roos Rose `Iceberg`


Liiliad on ka alustanud. Osa isegi juba ära õitsenud. Lilium `Night Flyer`



Hydrangea arborescens `Annabelle`, Delphinium elatum `Dusky Maidens` 

Mõned portreed. Rose `Sweet Pretty`

Rose `Sympathie`

Rose `Novalis`

Rose `Mainzer fastnacht`

 Rose `Paul`s Himalayan Musk`


Rose `Paul`s Himalayan Musk``Sympathie`

Nii öelda "mereääre ala" vaateid.

Villane nõianõges Stachys byzantina, kurereha Geranium`Rozanne`Teravaõiene kastik Calamagrostis x acutiflora `Kal Foerster`


kassiurb-puju Artemisia ludoviciana `Silver queen`


Rose `Fairy´

Liivatee on sel suvel eriti lopsakas, tasapisi on ka laienenud ja üha rohkemate kivide vahele kolinud. Aega võtab, aga ikka levib.




Liivateelõhnalisi radu mööda siis augustikuu poole.....

Rõõmu ja rahu!




6 kommentaari:

  1. Vihma puuduses vaevlevad taimed sel suvel vist küll kõikjal aga vaatamata sellele on su aed imeilus, minu jaoks midagi sellist mida tahaks aga pole osanud luua. Heatahtlikku ilma jätkuval suvel. Rõõmu ja rahu sullegi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle heade sõnade ja soovide eest! Ps. igaüks (sh Sina) loob, aga nii nagu just temamoodi on. See ongi väärtuslik.

      Kustuta
  2. Tokkrooside võlu ja kõik see kooskõla on rahulik ja ilus. Jõudu ja rõõmu ikka!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle heade sõnade ja soovide eest!

      Kustuta
  3. Võrratu on su aed, rahulik ja kaunis ja sulandunud. Liivatee rada on imeilus! Eiffeli torn on väga vahva, isegi niisama tornina on vahva, vaatan ja mõtlen, et nii lihtne, aga nii nagu loodud sinna ja inspireeriv! Tänud jagamast!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh heade sõnade eest. Tasapisi siin kulgeme. Ise ka täitsa rahul, et see torn tekkis, varsti küll vallutavad lillherned. Kaunist suve sulle!

      Kustuta