Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

laupäev, juuni 29, 2019

Pojengide....

vabalangemine. See tähendab, et mul ei ole nad väga toestatud ja nii nad siis langevad teiste vahele ja najale. Hetkel veel õitsevad ja tundub, et see suvi on neile hästi sobinud, sest on palju õisi ja need ka lopsakad. Enamus meie aia pojenge on siit-sealt tuttavatelt saadud. Paar sorti olen aga nö toidupoe üsna pisikesest juurikatest saanud kasvama. See on rõõmustanud. Valge pojeng on veel aiast puudu, aga küll ta ka kunagi siia jõuab. Mis meil veel siis õitseb. Roosid on alustanud. Roniroosid õitsevad juba mõne aja ja teisi tuleb järjest juurde. Niidulapid on oma täisilus, ehk siis madar õitseb ja kellukad ja karikakrad. Aed on üsna õierohke. Mina olen viimased päevad põhiliselt rohinud, seda ikka jagub ja ka mõned istutamised teinud.


Taustal vägihein





`Monsieur Jules Elie`


Uueke, poepakist, `Sarah Bernhardt`


Vahele üks segasumma pilt.


Nõmm-liivateed tasapisi laienevad teeplaatide vahel. Mesilaste rõõmuks.


Kaks punast roosi. Oh küll on sel aastal neil ründajaid olnud. Sellegipoolest õitsevad vapralt.


`Sympathie`. Õievärv on sügav. Sai üsna õigetooniliselt pildile.


`Flammentanz`



Suurim üllataja on aga valge roniroos `Iceberg`, kellele tuli oma tugi meisterdada, oli ta nii võimsaks kasvanud ja praegu täisõies. Tal on väga ilusad puhasvalged ja hästi püsivad õied. Tore rõõmustaja. 



Üllataja oli ka `Compassion`, kes on üsna külmaõrn roos. Meil on ta juba ammu, aga iga kevad alustab praktiliselt nullist. Sel aastal aga mitte. Armas ja lõhnav.

Järgmises postituses vaatame niidutaimi ja teisi roose.

Rõõmu ja rahu!

9 kommentaari:

  1. Everything blends together so well in your garden!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank You, Lisa, for visiting! :)

      Kustuta
  2. Kyll roosid on ilusad, ma igal aastal justkui avastan nad uuesti 😁 Teil tundub neile päris sobiv kliima olema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! On küll ilusad, kuigi see röövikute ründamine ja muud hädad on ka ikka üsna tüütud. Aga kui jõuab hoolitseda, siis on nad ikka kaunid küll. Kliima hetkel tõesti, ikka üsna sobiv, jõua vaid kasta ja söödikuid ära korjata. Õnneks ma tasapisi jõuan juba rohkem nende jaoks olla.

      Kustuta
  3. su aed on nagu ime, väga, väga ilus

    VastaKustuta
  4. Mõtlen ka, et küllap saare mereline kliima on soodne roosidele, eriti roniroosidele. Kasutad head võimalust, mis ongi õige! Väga ilusad!

    VastaKustuta