Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

neljapäev, juuni 09, 2016

Kurekellade saatel...

iiriste õitsemisse on meie aed jõudnud. Kuna aega ei ole pikalt  õppimisest eemal olla, siis lisan pildikillud. Viimati kirjutasin, et pojengid hakkavad õitsema. Nojah, varajane punane on tõesti alustanud, aga ka mitte igas kohas. Teised kasvavad hetkel pikkusesse, et siis ühel hetkel silmad avada. Aga sinna läheb veel aega. Jätkuvalt on kuiv. Korra siin isegi midagi sadas, aga see küll ei kastnud. Kahjuks. Seetõttu paljud taimed, nagu näiteks ka öölill, õitsevad üsna ruttu läbi.


öölill Hesperis matronalis. Sooviks valget ka saada, veel pole temani ulatunud.


Seni imetlen longus põisrohtu, kes on vallutanud nõlva.


Iirised on avanenud.





Samal ajal aia teises nurgas omasoodu arenemine.


kurereha?  geranium  on üsna laiali valgunud juba.



 Kurekellad ka. Eks nad vaikselt hakkavad juba lõpetama.


harilik kurekell oma varjunditega. Valget võiks ka olla.



Lõpetuseks järjekordselt mõned lammaskivid.

Rõõmu ja rahu!

19 kommentaari:

  1. sul on ilus ja lihtne koosluste kooskõla, mõni ponnistab aastaid,e t seda saavutada :) Ilus!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ka alati imetlen seda siin - kõik on nii loomulik.

      Kustuta
    2. Aitäh! Ta siin kohati omasoodu kasvabki, mina jõuan vähe aeda. Istutama ja kohati rohima.

      Kustuta
  2. lammaskivid :) kurekellad on tõesti toredad lilled kõigis oma varjundites ja segunemistes ja Sinu aed jätkuvalt kaunis

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Tõesti, esimest aastat on need varjundid väga nähtavad, olen lasknud neil seemneid ise kuhu tahavad külvata ja hetkel seis selline.

      Kustuta
  3. Väga head pildid on (nagu alati)!
    Öölevkoi viga olen kusagil veel näinud; praegusel ajal õitseb öölill (Hesperis matronalis).
    Vaatasin oma seemnekappi, kus on tassikeses valge öölille seemneid, 2 aastat vanad, võin ka sel aastal seemneid korjata, et neid jagada.
    Ja valge kurekella seemneid võin korjata... kuigi mulle ei meeldi lubadusi anda, aga mis seal ikka.

    Minu valge kurekella taimed on tüüpilise alba ilmega, kogu taim on heledam ja kuidagi õrnem. Ma oleks nagu kusagil (ühes surnuaias) näinud ka tumedama, sinakama lehestikuga valget kurekella, aga ma ei viitsi uut selektsiooni teha. Samas, taimi harvendades on lihtne heledama lehestiku järgi valgeid alles jätta...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan, ütlen fotokale su sõnad edasi. Tegelikult enamiku piltidest teeb ikka tema, ma siis valin pilte :) Oskusi on ikka oi kui vähe... Tänan ka seemnete eest, tegelikult on mul ka valge öölille seemned soetutud, aga maha pole veel saanud. Pean kohe seda tegema!!! Iseasi kui poe pakist ei tule midagi sellist, siis oleksin küll tänulik. Annan siis kuidagi märku. Valget kurekella mulle ka on juba pakutud, aga pole järgi jõudnud, aga jah, tänan pakkumast, siis tean, et oleks võimalik sinu kaudu ehk ka saada.

      Kustuta
    2. Tänan veel taimenime eest, parandasin. Millegipärast iga aasta mõtlen ja kahtlen ja valin ja siis panen...pean tähelepanelikum olema.

      Kustuta
    3. Pildistamise tulemus on ikka sinu tehtud!

      Kustuta
    4. :) olgu, lepin, et meil on fotokaga teatud koostöö :)

      Kustuta
  4. Su looduslik aed on imepärane ja ilmselt Eestis ka üsnagi ainulaadne. Mulle tundub, et seal on väga mõnus olla. Palju rõõmu Sulle temast.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan. Mul on siin tõesti hingel väga väga hea, kuigi saan hetkel õppimise tõttu seal üsna vähe , just tegutseda. Olla saan veel ja vaadelda. Eks ta elabki paljus oma elu ja ma siis veidi aitan või kohendan, täpselt kuidas siis saan. Mõtteid on kui palju...tasapisi astume, aga see looduslikus, see peab jääma, olen kindel. Liiga egoist ei taha olla, oma visioonidega.

      Kustuta
  5. Väga ilusad, õhulised ja romantilised vaated :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh sulle. Ma jah hetkel siin jah pigem vaatlen kui saan tegutseda :)

      Kustuta
  6. Vôlumuinasjutt!

    VastaKustuta
  7. Hei!
    I love your pictures. It's very beautiful in your garden.
    Ha det godt! Anne

    VastaKustuta
  8. Ilus ja õieline aed! Minul on hetkel selline rahulikum hetk ja õitsejaid on vähem. Aga suur suvi oma värvipillerkaariga on alles ees ja selleks tulebki vahepeal pisut hinge tõmmata. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jajah, eks need õied säravad, et mind ikka hüüda "vaata , vaata mind ka"(õppimise vahele). Ma ju jõuan sinna üldiselt vaid fotokaga. Ja kuumus teeb neilw ikka liiga, oi jah, nüüd võiks juba sadada. Aga rahulik hetk aias on ju väga mõnus ja sinu õitsemised on olnud ja tulemas väga õiterohked.

      Kustuta