Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

kolmapäev, juuni 03, 2015

Segasumma...

...periood on algamas. Peenrad täituvad vaikselt taimedega. Ikka on kellegi puhkemist oodata.
Tulbid hakkavad selleks korraks lõpetama. Veel on neid laike siin ja seal. Õpin põhiliselt ja vahel põikan ka aeda, et siis mõni köögiviljapeenar üle vaadata või siis arendustegevusega jätkata.
Vahepeal sai korra mandril külas käidud ja tee peal Juhani puukooli külastatud. Olin teinud nö. eeltöö netist ja tundus, et mu  soovid saavad Lagedi müügipunktis täidetud. Koht jäi minnes sobivalt tee peale. See aga ei läinud nii. Selgus, et minu soov soetada paar `Flammendanzi` lõppes sellega, et isegi poes olles näitas müüjale tema tark masin, et pidavat sees olema, mida aga polnud olid roosid. Selle asemel oli tühi rida. Ühe taime sain, aga hoopis Harku müügipunktist. Sai sealt siis koju tagasi minnes läbi käidud. Lagedil oleks pidanud ka üks stepirohi olema, ka teda ei olnud "kodus". Mõned roosid veel ja ka paar põõsast tulid siis kokkuvõttes kahest müügipunktist meile. Neist aga edaspidi. Samuti sai linnaskäigu ajal läbi hüpatud Tii-juurest ja värava kõrvalt igasugu imelisi jälle peale võetud. Tänu on suur. Loodan uued peatselt oma pesakohtadesse toimetada. Ettekasvatatud lilli peaks ka hakkama juba õue viima. Toimetada on palju.

Valged tulbid.













Naistenõges, kurekell


























Erinevate nurkade alt


























kanada kurekell `Corbet`













Veel enne lõpetamist













Uustulnuk- harilik kortuus  Cortusa Matthioli 













Ta jäi kasvama! Olen murtudsüdant juba mitu korda aeda toonud. Kord võttis külm ja eelmisel sügisel selgus , et suutsin ta istutada just koerale sobivasse paika ja eks ta tahtis ise ka veidi kujundada. Millegipärast oli Bertal teine nägemus, et see lill mitte seal ei peaks kasvama. Aga kevadel oli rõõm suur kui ta ikkagi alles oli ja isegi esimesed südamed meie rõõmuks üles riputas.













Tiarellil on ikka nii armsad õied. Kõrval astilbe ja helmikpööris. Sooviks endale aeda ka lihtlehist astilbet. Ehk kunagi...













Üks mõnusat värvi tulp veel. Kahjuks ei tea nime.



















Rõõmu ja rahu!

12 kommentaari:

  1. Lihtsad, kuid ilusad kooslused. Ja öölilled juba õitsevad . . . meil alles hakkasid pungad moodustuma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul peakski siin kõik lihtsalt mõjuma, selline keskkond tingib seda... suund on küll sellel, ja hea kui õnnestub veidi sinnapoole ikka hoida. Õitsev...mul ka tegelikult see üks punt on otsast veidi lahti, aga teised ka pungas....

      Kustuta
  2. Kurekellade aeg on tõesti kätte jõudnud. Ma armastan neid väga :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore. Mäletan jah, et sulle nad väga meeldivad. Mulle ka, tahaksin, need vanad "tavalised" meeldivad mulle väga, tahaks leida valget ka sellist, siiani veel pole....

      Kustuta
  3. Need lilleniidu kooslused on üliarmsad

    VastaKustuta
  4. Pagana ilusad ja romantilised vaated avanevad Sul seal! Kõik on väga tasakaalus ja orgaaniline. Eriti meeldivad pildid, kus on natuke aeda, natuke maja, veidike lilli ja rohelust kõige selle ees! Kaunis!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! No ma peangi väga jälgima keskkonda ja vastavalt ka siis "ansamblit". Ja näiteks olen nii mõnegi põõsa mille kunagi siia kaasa tõin ära jaganud, liiga uhked olid :)

      Kustuta
  5. Tõesti ilusad kooslused!
    Kas öölill on esimesel pildil üleval paremas nurgas? Ma alles hakkasin neid seemnest kasvatama, ei tunne veel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Jah, peaks olema küll harilik öölill. Leidsin taimed siin vanast ajast olnutena pimedas nurgas, tõin peenrasse , nüüd läksid nii lopsakaks. Mul ka plaanis veel valget külvata, ostsin seemneid. Loodetavasti siis sul ka õnnestub, minu meelest ka toredad, "vana aja" lilled :)

      Kustuta
  6. mõnus see segasummasuvila! Ja tõeliselt armsad kooslused. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh sulle. Kodus on tõesti mõnus ja meie segasumma on igal aastal omamoodi :)

      Kustuta