Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

laupäev, aprill 11, 2015

Esimesed...

aiatööhetked...
Lõpuks siis jõudis kätte see päev kui sain aiatoimetusi tegema. Eks oleks ka varem mõne hetke leidnud, aga kuna ilmad on olnud üsna muutlikud, siis ei kiirustanudki taimi puhtaks kraapima. Nüüd aga on vist juba tõesti aeg seda talvejärgset sassisolekut likvideerida. Ilm oli imeilus ja soe. M. tegi juba mõni aeg tagasi puudele kevadsoengud ja mina lõikamist vajavatele põõsastele. Sel aastal on vanemad buddleiad peale talve üsna elusad, aga lõikasin neid ikka. Eelmisel suvel istutatud pisemad taimed on aga üsna nirud, justkui ei elakski. Ei teagi miks. Tegelikult olid kenasti juurdunud. Loodan, et nad ikka toibuvad. Vanematega oli muidugi ka alul nii, et alustasid iga kevad peaaegu nullist. Roosid ei ole ka ükski aasta nii elusatena talvest läbi tulnud.
Täna olimegi siis mõnuga aiatõid tegemas. M, tegi lõket ja saime palju tuulega mahatulnud oksasodi põletatud.
Mina hakkasin tasapisi peenraid korrastama. Ühtteist jõudiski ära teha, põhiliselt küll puhastada vaid suuremast sodist. Laps oli ka nädalavahetusel kodus ja aitas kive vedada. See oli väga suur abi, sest kuna neid ju meil maa seest kogu aeg tuleb juurde, jõuan neid ise vaid hunnikutesse koguda. Tavaliselt äravedamiseni kulub aga palju aega. Kõike muud on vahepeal teha.
Pilte siis ka.




















Hetkel kõik  tasane ja tasapisi juba rohetav.






















Lambad ei ole meil veel välja saanud, sest ootame puukoormat ja ei taha lambaaeda enne ette panna.....
Oi nad kindlasti juba igatsevad õue. Kepsutavad oma suurte villakoormatega isegi laudas sees! Ja see on üsna koomiline. No teate, ise näevad välja nagu kolm Shauni sealt multikast.























Tokkroosipeenar puhastatud, küll esialgu vaid suurest sodist. Põhjalikum nokitsemine ja loodetavasti ka komposti lisamine ootab ees. On ikka kevadel seda kohta kummaline vaadata küll, justkui oleks tühi, hiljem  mets...
























Keldri juures. Krookused on ärganud.
























Võsast puhastatud nõlval tasapisi paljunevad sinililled. Metsaveer on muidugi neid täitsa täis. Siin on roosasid ka veidi. Taga siis tänane lõke.





















Sarapuu all on oodata ärkamisi. Hetkel siis võrkiiriste aeg. Märtsikellukesed ka.






















Lähivaateid. Toredasti paljunevad.
















































Krookuseid ikka ka :) Ka nemad on ühe aastaga päris mõnusalt paljunenud.

























Nii vahva. Tegin suure peenra sisse teeraja ja seal sees nad nüüd kasvavad. Sel aastal siis tänu sellele on nende ilu ka rohkem näha, enne jäid teiste taimede varju.
























Õitsevaid lilli on veel, aga tänaseks kõik. Tahaks küll rohkem õues toimetada, aga peab piiri pidama, Ikkagi esimesed aiatööd. Pean tunnistama, et teen kõike seda küll hetkel õppimise arvelt, sest kuni juunini on veel kool ja tegemisi-õppimisi jagub ülirohkesti. Vaba aega ei peaks olema. Ega ma kurda, sest koolis on väga huvitav, kosutav ja hea. Kerge ei peagi olema. Tuleb aega nii kasulikult kasutada kui oskab.
Toredaid ärkamismärkamisi kõigile!


Rõõmu ja rahu!

10 kommentaari:

  1. ilus, looduslik ja mõnusalt lihtne tundub Sul seal olema, ei tea kuna tee mind sinna kannab ? ilusat kevadist tuustimist aias, natuke ikka peab, olgu siis, et õppimise arvelt aga ma arvan, et peale mõnusat kevadtööde päeva edeneb õppimine ka paremini

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Ma ka iga kevad vaatan ja naudin seda rahulikkust, mis on siis kui kõik on tasane. Pärast on teine vaade. Loodetavasti kunagi ikka jõuad siia, oleks vahva :)

      Kustuta
  2. Kui kaunis kohas Sa ikka elad. :) Ja pildistamise annet on Sulle ka heldelt jagatud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Meil ka siin hingerahu. Pildistamise poolelt tunnen ise küll , et kui kunagi õnnestuks ikka õppida....

      Kustuta
  3. See õu ja puud ja tagaplaani mets on nii ilusad isegi, et sellises kohas ei tohikski endale väga palju lisatööd tekitada. Aitab paarist õiekesest küll :)

    Edu koolis ja aias, mõlemal on oma tähendus ja tähtsus

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, on küll ilusad :). Õnneks on siin ruumi et tegevust jagub, nii et igale poole ei pea sekkuma :). Aitäh heade soovide eest...päri su mõttega :)

      Kustuta
  4. Koht on tõesti imeline! Ja kui roheline teil kõik juba on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! See roheline on paljus ka sammal, mis meil siin väga jõudsalt on. Maa on savine ja tihe, mis teha. Samas mulle kuidagi isegi meeldib :)

      Kustuta
  5. Mul on sinu imelised aiakooslused meeles ja need kepustavad lambad olid küll tore kujutlushetk :)

    VastaKustuta