Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

laupäev, juuli 12, 2014

Selle suve loomelugu

on jõudnud juulikuusse.
Loomelugu, sest nagu juba eelnevatest postitustest on aru saada toimub igaastane loomelugu väga vabaimprovisatsiooniliselt. Küll aga olen mina paraku selline uudishimulik ja loodan küll, et mitte väga pealetükkivalt aiandushuviline, et püüan siis tasapisi sellele kas kaasa aidata või siis loomeloos kaaslane olla. Protsess ongi kõige toredam ja rõõmu pakkuv. Olla ja luua koos loojaga.
Täna otsustasin siis ikka pilte teha- küll ei ole aeg sobiv, küll ei ole valgus sobiv jne. Aga sõrmkübarad hakkavad selles kuivuses juba varsti ära õitsema. Kastnud olen ikka ka mõnel õhtul, sest meil siin saarel ei ole korralikku vihma olnud ei tea mis ajast. Õnneks on mul küll selliseid taimi enamus, kes ise hakkama saavada, aga neilegi teeb kuumus paratamatult liiga. Näiteks tokkrooside lehti pean pea iga päev ära korjama, et taimed nii rääbakad ei oleks.






















Heinamaad on kohati ikka värvilised ka. Madarat on üsna palju, eriti nõlvadel. Karikakakar on ka osades kohtades üsna jõuliselt sisse kolinud. Täitsa tore.






















Sõrmkübaralilled on sel aastal eriti rohkearvulised. Nelile sobib kui on juhuslikku taimestamata maad, siis kolivad sisse.






















Kurekatlaid on ka üllatavalt rohkem sel aastal "suures peenras". Mõned ikka väga väga kõrged. Täitsa tore. Talinelgid oma värvivarjunditega on ülitoredad taluaias.























Turkmeeni lauk on end peitnud kortslehe taha. Mitu aastat polnud neid millegipärast näha, nüüd , sel suvel siis jälle. Tore.























Eelmisel aastal istutatud uus kukekannus. Mõnusa tooniga. Äkki oli `Dusky Maidens`























Neid "tuttmoone" on sel aastal ka nii palju, et eile just küsis üks õue sattnud võõras, et kas pojengid :) Aga ei ole.























Roosid ka alustavad. `Compassion`























Koosluses,























`Peace`alias `Gloria Dei`























`Louis Odier`























Lavendel ka alustab koos laukudega.























Väänduva kuslapuu`Serotina`lõhna on sauna juures rohkesti.























Keldri juures on üsna värviline. Aga siin need kollased karikakratäpid ei häirigi...























Teise nurga alt ka.

Sellega praegu lõpetan.
Tasapisi kaevan edasi sauna juures olevat istutusala ja olemasolevatega tegevust jätkub. Kodus on nii hea, et ei taha kuhugi mujale. Metsas käime ka koeraga iga päev, nii et ülevaade on olemas. Mustikad on juba peaaegu valmis. Seeni on juba kastmeks ja pirukaks saanud. Kuidagi nii vara tulid, puravikud  just. Pune hakkab kohe õitsema. Põdrakanep juba teeb seda.
Rõõm lihtsatest asjadest.

Rõõmu ja rahu!

11 kommentaari:

  1. Imelised kooslused on Sul seal ikka! Ühtaegu veidi metsikud aga samas kaunid ja rikkalikud, mulle meeldivad sellised üliväga!

    VastaKustuta
  2. väga armas ja pisut metsik, kusagil sisimas tekib tunne, et see ongi see õige aga mis saaks siis minu kogumiskirest :D rõõmu ja rahu Sullegi, Sinu ilusa aias

    VastaKustuta
  3. Nii armas, lapsepõlv nii kodus kui vanaema juures oma lõhnade ja häältega, linnulaul, putukate sumin ja sirtsu sirin-kõik tulid kohe pauhti meelde:) Tänan!

    VastaKustuta
  4. Mulle väga meeldib selline loodusesse sulanduv aiandus. Ise kipun ka samas suunas, iseasi, kas see siia keset alevimõõtu küla kortermaja juurde sobib ikka.

    VastaKustuta
  5. Sa oled õnnestunult kasutanud ära selle ilu, mis saarte niidud pakuvad. Sul on hea käsi lisades kultuurtaimi looduskooslusse. Kohati lausa ootamatud kombinatsioonid ei mõju häirivalt. Ilusat suve teie maalilises ja sõbralikus kodus. Kõigil kodudel ei ole selliseid looduslikke eeldusi ning järeletegemine vaevalt et tuleks nii hästi välja. Nii et igaüks peab ikka ise oma koha vaimu tabada püüdma.

    VastaKustuta
  6. Väga, väga ilus! imetlen sinu koostööd loovaga. Lihtne ja ilus.

    VastaKustuta
  7. Väga tänan heade sõnade eest. Tore kui teile ka meeldib ja emotsioone tekitab. Rõõm jagada. Eks jah, Tii mõttega ühinen, igal kohal on oma Vaim ja tore on kui seda tabab ja igaühe kodu on tema enda kodu, tema hing ja mõtted. See ongi tore ja erinline, et igaüks on omamoodi eriline. Tore kui kunagi päriselt külla tuleksite, seniks siis virtuaalselt on värav(see ka virtuaalselt, seda ka reaalis pole :) teile lahti.

    VastaKustuta
  8. Väga väga kaunis on sul seal!

    VastaKustuta
  9. Ilusad rajad, imelised kooslused, kõik hea ja ilus on juba öeldud. Su aed oleks kui kuskilt maailmanäituselt maha astunud.

    VastaKustuta
  10. Oh seda saareelu ilu ja valu. Küllap puhkajad mõnulevad, et vihma pole. Sinu taimed ja kooslused aga küll ei reeda millegi puudusest. Väga rikkalikud, kaunid ja värvirohked. Mulle väga meeldivad. Ja kõik see on suurepäraselt pildile püütud!

    VastaKustuta
  11. Tänan jälle kõiki heade sõnade eest, aga see, et paistab , et pole millestki puudu - no eks ma valin pildistamise nurki ka. Tegelikult on ikka arenguruumi ja tasapisi kulgeme :) aga see on tore :)

    VastaKustuta