Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

kolmapäev, september 19, 2018

Siidpööriste sahin...

 ....sügises sulandub....
...süda - Su seesmine - sügavas säras...
....sulab....sulab....sulab..
....särab...


...Oled oodanud olulises olemist...
...ongi...
...olemas....
...on...


Tinglik "mereäärne" ei ole sel aastal edasi arenenud, kivimere kohalt. Küll aga on kasvanud taimed. Olles üks suvi istutanud Stelleri puju Artemisia stelleriana `Silver Brocade` ja nähes  järgneval kevadel, et ta on (vist) välja läinud, sai uus soetatud ja (õnneks) tema kõrvale istutatud. Rõõmsaks üllatuseks taastus ka eelmine ja nüüd on nad kokku moodustanud toreda laigu. Mereäärne on arengus, ja ongi juba mõtteid, just, mis puudutab madalaid kõrrelisi. Samuti on hakanud selginema selle paiga värvigamma ja taimede valik. Jällegi, hea kui alati kohe aega ei ole!


Teravaõiene kastik Salamagrostis x acutiflora `Karl Foerster`, Artemisia stelleriana `Silver Brocade`, vasakul paistab pisut paruktarna Carex comans.


`Ritausma`ja noor roog-sinihelmikas Molinia arundinacea `Karl Foerster`. Minni ja Lambi.


Schmidti puju Artemisia schmidtiana `Nana`on ka toredasti sel suvel laienenud ja moodustanud armsa hõbedase kuhila. Pujud on omamoodi toredad taimed kõik.



Siidpööris on suvega taas laienenud ja võib vaadelda, kuidas tuules ta ühele ja teisele poole graatsiliselt lainetab. Tõeline hingepuudutus.

Värve veel on aias. Daaliad, nagu eelmises postituses kirjutasin, on alles avanemas. Palju mul neid ei ole, mõni juurikake poest ostetud, aga on ilusasti kasvama läinud. Kaks üle talve ka hoitud. Algul oli nii kuiv, et võttis aega, kui sirguma hakkasid.


`Blue Boy`. Pildil roosam kui reaalis.





`Nuit D`etè` õied alles avanevad,


Jätkub siilkübarate ja jaapani ülaste õitsemine. 


Üks kukekannus Delphinium üllatas esimest korda oma kaunite õitega. Nimetu.
  

`Compassion`jällegi üllatas sel aastal väga pikkade uute võrsetega. Oma vanuse ja selle kohta, et iga kevad alustab nullist, on praegune eriline ja milline teine õitsemine ja muidugi see lõhn!



(leia pildilt Berta)
Meil on jah, nagu näha, siin selline sügisene segusus õitsenud ja õitsevatest taimedest. Ja koerast ja lammastest ja mesimummidest ja siilist jpt. Koosluses  on värve ja varje ja hääbuvat ja saabuvat.
Aiatöid muidugi jagub ka ikka küll ja küll ja tuleb endal "silma peal hoida", et liiga ei teeks. 

Rõõmu ja rahu!





7 kommentaari:

  1. Ilus ja armas ja südamlik ja...kuidas tahaks seda reaalselt näha ! Ehk ikka tuleb seegi kord, ma vähemalt ei ole lootust kaotanud :9

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Oled oodatud! Eks meid siin kõik arengus, aga see jääbki nii.

      Kustuta
  2. Ma Rahmeldajaga ühte meelt, ehk ikka näen oma elus seda imedemaad. On lihtsalt nii teistsugune ja imeline. Berta pilti suurendasin kohe, tema oli esimene, kes sel pildil silma jäi. Jõudu ja indu ja lihtsalt kena olemist selles imelises aias :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle. Imedemaa... eks loodu(s) ise ongi üks imedemaa tõesti ja ikka, oskaks sellega ka arvestada. Õpin edasi arvestama ja eks siis selle "aiandushobi" tõttu on ju kõik ka veel siin arengus.

      Kustuta
  3. Are those your sheep? They must have a lot of delicious things to eat on your property! :)

    VastaKustuta
  4. Kaunid sahistajad! Ja daaliad loomulikult, kuidas siis muidu!

    VastaKustuta