Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

pühapäev, mai 15, 2016

Üks ring....

ja selle juures olev kulgemine.

Nimetan seda oma mõtetes roosiringiks. See ei tähenda, et seal ainult roosid kasvama saaks. Taimede sees võiks üks istumiskoht olla, olen mõelnud. Vaatlemisel tundus, et see võiks kujuneda sinna, kus juba oli roose ja samas ka vabapidamisel karikakrad ja looduslik taimestik. Kuna kõik pole valmis, siis näis kuidas edasi kulgeb.



Algas nii kunagi aastate eest.





Eelmise suve mõõtmine ja kaevamine.



Ümberolev taimestik paraku laieneb vastavalt sellele kuidas mul aega on. Hetkel olen saanud istutada sinna näiteks mitmeid kellukaid. Seal on ka roosid, liiliad. Soov on, et ring oleks ümbritsetud lopsaka taimestikuga, Seetõttu istutasin ringi äärde ka põõsaid. Deutsia ja kolkvitsia, kes peale esimest talve on ka elus, mis on suur rõõm.



Lume alt välja tulles.


Praegu leiab sealt tulpe.



Kui juba tulbid pildile tulid, siis veel mõned. Ülejäänud järgmises postituses.


Lähevad nõlvast üles


Ise sellist nägu.


Ja siis jälle alla.


Lõpuks meenutus hetk tagasi olnud värskest rohelisest.



Praeguseks on rohi üsna kõrgeks kasvanud  ja võililled ja nurmenukud on vallutanud rahuliku rohelise. Lõpuks tuli ka mingil määral vihma. Maa oli juba kivikõva ja janus. 

Rõõmu ja rahu!





15 kommentaari:

  1. Alati kui ma sinu pilte vaatan tekib suur soov seda kõike oma silmaga näha. Sul on seal ikka väga, väga ilus. Kunagi kindlasti võtan selle reisi ette :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Koht on selline looduslähedane, aga muidu liigun teosammudel ja muidugi piltidele kõik nurgad ei jõua:) umbrohud ja segadused näiteks. Aga ehk testi kunagi kohtume! :)

      Kustuta
  2. Mind tabas Rahmeldajaga sama tunne- ma pean selle ükskord ära nägema. Ja kord see juhtub ka. Imeilus!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Ehk tõesti kohtume, aga jah, nagu Rahmeldajale vastasin, eks siin on kõike, umbrohud ja segadikud ei jõua lihtsalt piltidele. Tegelikult liigun väga väikeste sammudega. Kohati on see ka, vaatan hea.

      Kustuta
  3. Ilusad fotod! Kuidas need tulbid sul seal murus vastu peavad? Lahedad tunduvad

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Need tulbid mul seal esimest aastat. Eks paistab, kuidas järgmisel aastal on. Võib-olla pean üles võtma ja uuesti maha panema. Aga jah, nägin kuskil pildil ja tundus tore mõte. Otsisin siis selliseid tulpe, mis veidi paistaks ja kõrged poleks. :)

      Kustuta
    2. Greigi tulpe ei pea üles võtma, seda nad on. Kui just närilised neid oma talvevarudeks ei hinda, siis need tulbid ise küll ei nõua ülesvõtmist ega maassejätmise pärast ära ei kao. Kolletuma hakkava lehe ajal võib maha niita. Kui juba aastatega paljunevad ja kitsaks läheb, siis saab alati mõne aasta tagant, nagu teisigi, üles võtta, sügiseni tahenema panna ja tagasi maha pannes harvendada.

      Kustuta
    3. Aitäh infot jagamast.

      Kustuta
  4. Tahaks ka kõike oma silmaga näha, aga kahjuks jääb minust see reis tõenäoliselt tegemata.
    Kui aias on mõned istumiskohad, muutub aed suureks aiatoaks, teistmoodi, kuidagi hingega koduõueks.
    Unistused selleks ongi, et täituda, Edu Sulle!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mõistan muidugi, see reis on nii pikk siia. Kahju muidugi, aga sa pead tõesti tundma, kuidas parem. Samas, nagu eespool kirjutasin, liigun oma aiaradadel väga aeglaselt. Palju jääb tegemata, teadagi kooli tõttu. Aga suur tänu heade soovide ja sõnade eest. Ju kohtume siis teisel moel ja teises kohas. Tahaks ikka kord sinu aeda jõuda...

      Kustuta
  5. Hei!
    Beautiful pictures. I like the atmosphere very much. Anne

    VastaKustuta
  6. Need mäest üles ronivad tulbid on nii lahedad! :D Ilus on Sul seal, väga ilus!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore kui meeldib. Mulle tuli jah mõte, nägin ühte pilti niimoodi tulpidega. Need küll ei läinud nõlvast üles :)
      Aitäh, aitäh, aga nagu eespool kirjutasin, siin on mul tegelikult kõike -...palju on tegemata, aga see tavaliselt ei jõua piltidele. :)

      Kustuta
  7. Kõik on maailmas nii suhteline. Kui tahta, on kõik ligidal. Tulin eile Hiiumaalt, seekord jäi küll külla tulemata, aga küllap varsti jälle! Julgustuseks teistele, et pole üldse kaugel!
    Sel laugel päikesepoolsel nõlval võiksid katsetada looduslike tulpidega. Äkki on tingimused kui kuskil Türgi või Iraani mägismaal?! Pildid meenutavad küll üht alpiaasa! Kaunis!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh tulpide mõtte eest. Eks ma siin jah mõtisklen ja vaatlen.

      Kustuta