Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

reede, märts 25, 2016

Ärkavad..

jah! Mul ka nüüd õues tiir tehtud. Natuke puhastasin ärkavaid ninasid lehesodist, aga otsustasin oodata, kuniks külm on lõpetanud selle "lainetamise".


Õues kedagi eriti pildile püüda veel polnud. Osa kohti alles lume all. Lumikellukesed said pildile. Meil neid üsna vähe, vaid mõned pundid. Plaanin ühest vanast aiast neid juurde tuua. Mulle nii meeldivad need aiad, kus nad igal pool jalutavad. Märtsikellukesed on väljas, aga õied pole avanenud. Tulbi-ja võrkiiriste ninad ka juba paistavad.

Vaatasin siis lihtsal veidi ringi. Tegin mõned muutmises olevate kohtade pildid.


Sügisel likvideerisin sellelt kiviplatsilt  mõne põõsa. Juba ammu tundus, et need ei peaks seal olema. Nüüd siis on vaatlemis-mõtlemisaeg. Mõned mõtted juba on, aga veel mitte midagi konkreetset. Mõtisklen kõrrelistest näiteks. See plats tekkis maja otsa üsna loomulikku teed pidi. Algul oli seal mingi kruusane koht ja kuna meil maa on nimelt kõik selliseid kive täis, siis kuhugi peab ju neid panema. Saigi riie alla ja nii ma neid sinna olen kogunud.


Majatagune, õigemini vana kombe kohaselt majaesine.
Siin on nõlv, mida suvel lambad hooldavad. Allpool on peenar, mis tekkis sirelivõsa likvideerimise järgselt ja on olnud koduks erinevatele taimedele. Sügisel tuli mõte kujundada midagi liivateede ja kukeharjadega, ja tasapisi siis nõlva mööda nendega üles ronida. Iirised tuleb ära viia. Teerada tahab kohendamist ja kuna paekivi kusagilt kahjuks kätte ei saa, siis tuli mõte, et teeme valatud astekivid. Miks üldse, sest õu läheb kevadel-sügisel paraku käimisradadel poriseks.

Seni, kuni õuetöödele ja uutele rajamistele saab, tegelen tubaste toimingutega. Pikeerisin veel taimi. Nüüd on peaaegu kõik, välja arvatud kellukad ja metsporgandid, keda ikkagi veel külvasin. Ma muidugi ei tea, kuhu  nad kõik panen! Elamine on juba nagu kasvuhoone.


Mis teha, peavad "naridel" kasvama.


Osa peavad olema teises toas.

Kui mõned koovad aiatööde ootuses, siis mina õppimise ajal "keelan" endal käsitööd alustamast, sest siis unustan end kuduma. Aga midagi ikka teen ka. Kuna juba mitu aastat on meil kodus kasutusel enda tehtud seep, siis oli aeg pott tulele panna. Nüüd valmib-kuivab.



Seep roosa savi ja Ylang Ylang aroomiga.



Lisaks eelnevale ka lavendli aroomiga seep.


Nii me siin ootame ja jälgime neid rõõmsaid ärkamisi õues ja  püüame päikesekiiri. Aga jah, see oli nüüd vahetund. Tegelikult õpin heebrea keelt, mis on väga huvitav. Raske ka.

Rõõmu ja rahu!



12 kommentaari:

  1. heebrea keel ja roosa savi ... hästi elame. Ilusat kevadet!

    VastaKustuta
  2. Su aed on nii puhas, et seda peab rohkem kui kord imetlema ja kevad on Sul samuti jõudsama sammuga astunud kui meil. Aga see ongi meie omapära, et kevad on meil hiline ja talv samuti s.t. sügis on pikem kui mujal.
    Ooo,seep. Ma olen küll palju asju ära proovinud, aga seebini pole veel jõudnud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ehhee, seda poolt aiast kus lumi, ma ei pildistanudki üles, tegelikult teisel pool maja on lumi, kuigi täna soojema ilmaga vähenes jõudsalt. :)

      Kustuta
  3. Hei!
    Snowdrops are my favorite in the spring. Lovely pictures of spring.
    Ha det godt! Anne

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Takk! :)vakre våren! (I don`t knew, correct or not) :)

      Kustuta
  4. Seebid näevad isuäratavd välja - mis meetodil sa neid teed? Need ei paista glütseriiniseepide moodi olevat. Muidugi ma pole asjatundja, pole elus seepi keetnud, kuid kunagi tahaks seda teha ja nii naturaalselt kui võimalik.

    Suur pikeerimistöö juba seljataga, kui tubli. :) Ja geniaalne lavats taimelastele, peaks enda aknaalusele ka teise korruse peale organiseerima. Mul on seni vaid kaksikkannus ja tomatid pikeeritud, võtan hoogu . . . :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sulatan rasvad kokku ja seebikiviga ikka teen. Ja no pikeerimise pidin tegema, taimed olid nii välja veninud juba See see vähese valguse viga on kahjuks.

      Kustuta
  5. Ilusad ärkajad, nii toas kui väljas! Seep näeb millegipärast isuäratav välja! :P

    VastaKustuta
  6. Sa oled ikka eriliselt usin, pere ja kodu ning kooli kõrvalt veel sellised uhked külvid ja imeline seebitegu :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan, aga see on nö. see "vahetunni" osa. Tegelikult poleks aega sellekski...."julmalt "võtan...Ja midagi jääb jälle tegemata.

      Kustuta