Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

esmaspäev, juuli 13, 2015

Mõnus...

ilmad on täpselt sellised, et saab aias olla. Ei liiga palavad, ei vihmased. Vihma võiks muidugi tulla, kõik kuivab. Ja nagu ikka mõjub eelkõige tokkroosidele , floksidele, kelle lehed siis kuivusest koledaks muutuvad, ei jõua nii palju kasta ka. Kuna õnnestus väike haigus saada, vist vahepeal olnud kuuma ilma ja auto konditsioneeri koosmõjust, siis ei saa aias nii palju toimetada jälle, kui tahaks. Aga natuke ikka. Üritan rohimisega aiale "ringi peale saada", seda tegevust ikka jätkub. Peaks tegema peenrates muudatusi, aga ei taha seda teha ajal kui kõik on nii kuiv. Siis ununeb mõni ümberistutatu ära ja nii ta ära kuivabki.  Rajamis- laiendamisteni niisiis pole jõudnud. Mõtteid on, hea seegi. Vahepeal kujundan mõttes maja ees olevat tokkroosipeenart, sest hetkel on seal küll mõned buddleiad ja juba ka veidi siilkübarat ja jaapani ülast, ja neitsikummelit, aga see ei ole veel see, mida tahaks. Kuna jah igal aastal tokkrooside lehed lähevad koledaks ja peab neid kogu aeg ära korjama, siis võiks nende ümber midagi muuta, et nad teiste taimede varju jääks ja neid ei pea ka maja ees nii palju olema. Nüüd ma siis siin mõtlen. Jaapani ülast tahan igale poole, tasapisi nad juba kasvavadki. Siis vean vähehaaval laagerdunud sõnnikut taimedele, aga see tegevus on väga algusjärgus. Sellised siis praeguse aja aiatoimetused.
Ootan põnevusega liiliate õitsemahakkamist. Sügisel sai neid ikka üksjagu maha pandud. Neid võiks aias ikka palju palju olla.













Ise meile kolinud kellukad. Kellukaid ei ole ka aias kunagi liiga palju.














Eelmisel aastal istutatud roniroos `Coral Dawn`


























Ka tema tuli ise- kurekatel?














No vat, kas tema on siis muskus-kassinaeris?



 Need mõned aastad tagasi välja ilmunud moonid on jätkuvalt vahvad.














Neitsikummel ka külvab ennast igale poole














palderjan ja `Robusta`














elupuu taustal päris tore laik.














`Ritausma`on ka kasvanud. Kuigi söödikud  armastavad teda ka väga:(














`Compassion`on võrratu nagu alati, sel aastal väga rikkalikult õitsev. Sama saab öelda ka `Piilu`kohta.














`Sally Holmes`















Rõõmu ja rahu!

12 kommentaari:

  1. Sul on seal ikka nii mõnusalt ´metsik `, oh kuna ma küll Hiiumaale satun :( aga Sinu aeda tahaks kangesti näha ja panen ajju, et just juuli keskel oleks vist see tipphetke :)

    VastaKustuta
  2. Metsik on jah üsna õige sõna, sest mul on alles üsna poolik arendus siin ja osa kohti on vabalt metsikud ja osa nö. kontrollitult metsikud. On kohti ja hetki kui juba nagu nii võikski, samas on ikka osa kohti üsna primitiivsed ja aenemisjärgus. No aga äkki siis ikka õnnestub tulla, näit. järgmine suvi?!

    VastaKustuta
  3. Küll see Eestimaa on ikka suur! Mandri lõunaosas on nädalapäevad järjest igal päeval sadanud, mõnel kohe tugevalt. Kõik lirtsub, aiamaale enam astuda ei kannata. Ja Hiiumaal siis niiviisi... Mis muidugi mulle sobib, kui see ilm kolmapäevast edasi peaks ka olema. Tulen suvitama!
    Pildid on Sul igaüks kui postkaart! Eriti meeldib kompostitsioon 'Piilu', sõrmkübaralille ja roosiga! Aga kortsleht koos valge roosiga on ka vääga maitsekas! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oo, sul siin siis suvituskoht?! Paljudel muidugi on. Ma ise olen neljapäeval jälle mandril, aga kui liigud Hiiumaa peal, astu läbi. Mitte et mul siin midagi erilist ei ole, ses mõttes, kollektsionääridele, aga mul erilised- tavalised siin kõik :) ja arenemisjärgus, aga jah.

      Kustuta
    2. Mul on Hiiumaal mõned väga toredad sõbrad. Suvitan rannas ja nende juures! :) Külla tuleks hea meelega, aga ma veel vaatan, kas tulen autoga üle või jalamehena. Olen esmaspäevani ja võimalusel võtan ühendust ja otsiks hea meelega üles küll!

      Kustuta
    3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

      Kustuta
    4. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

      Kustuta
    5. Käes, aitäh! :-)

      Kustuta
  4. Kõik on nii ilus ja oskuslikult sobitatud või sobitunud. Tõeline suvi Su kodus, lõhnav ja värviline, kultuurne ja looduslik. Kellukaline ja roosiline :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! See küll õige, et osaliselt tõesti nö. sobitunud. Ma ikka vaatan, kes kuhu rändab ja siis kas aitan või suunan, aga see on tore. Ise ei tuleks vahel mõne mõtte peale :)

      Kustuta
  5. Kenad kellukad, roosid, palderjan . . . Jaapani ülast tahaks minagi aeda, peab hakkama sügisepoole uurima, kust teda leida võiks. Ilmajutt ajas aga küll kadedaks - meil on siin ikka tõeslised jopeilmad, niiske ja külm, õhtuti ja hommikuti +12C ringis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul hetkel veel vist jagada ei ole, alles arenevad, edaspidi aga kindlasti ! Ilm on jah meil tõesti nö. normaalne. Eelmisel suvel ei suutnud selle kuuma tõttu peaaegu üldse õues olla, seepärast naudin, et pole nii palav. Aga jah, maapind on väga kuiv, see jälle pole tore.

      Kustuta