Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

esmaspäev, juuli 08, 2013

Kõrs annab roosile käe...

Ei jõua blogisse. Reaalis on nii palju tegemist ja kirjutamiseni ei jõua. Teiste blogide lugemiseni kah mitte, sellest on kahju. Aga eks ma siis millalgi teen selle tasa :)
Alguseks siis ammu lubatud heinamaast ja "niidukikunstist" Viimase tehnika on selline. Vaata rahulikult ümbritsevat. Vali sobivad rajad ja nägemus. Pane tööle niiduk. Sõida sisse sobivad teerajad või kujundid.




















Lõkkeplatsi poole teel...

 Vahtrast mööda , mää-de juurest, metsa poole...























Kurgipurgi järele...























Vahtraga ....























Ring...























Metsaäärne....




Rooside aeg...


Uueke.
pargiroos `Ritausma`

Esimene aasta. Talvekahjustusi polnud. Praegu on ka üsna ilus.
























`Gloria Dei`































`Louis Odier`





















































roniroos `Compassion´



antiikroos `Claire renaissance`































Tõeline suvi on õues. Hetkel tegelen rohimisega, vahepeal oli kiire aeg väljapool kodu. Nüüd saan  jälle rohkem näpud mullas olla. Kaevamiseni tahaks ka jõuda. Roosipeenar ootab laiendamist. Vahepeal sain mõned uued taimed ka, needki ootavad maha istutamist. Aga lükkan seda veel edasi veidi jahedamasse hetke. Ehk tuleb ka vihma.
Muide- mul on nüüd pisinepetad. Tänu Tsiilile! Ja nii tore oli veel päriselt "näha". :) Loodan, et mul õnnestub need beebitaimed ikka suureks kasvatada.
Beebidest veel edaspidistes postitustes.


Rõõmu ja rahu!


9 kommentaari:

  1. Imeilusad pildid salapäraste niiduradadega!

    VastaKustuta
  2. Niidurajad on megalahedad!
    Mis vahe on nepetal ja faasseni naistenõgesel?

    VastaKustuta
  3. Väga kaunis maastik. See on hea, et lammaste söödavajadus annab põhjust madala niidu ja kõrgema heina alade kenas tasakaalus hoidmiseks.

    VastaKustuta
  4. Aitäh! :)
    Mul endal ka hea meel, et need niidud siin olema on saanud-ökoloogiline jalajälg ikka ka väiksem.
    Köögikata- http://www.aiasober.ee/liigikirjeldused/147
    Ega ma nii asjatundja polegi, aga lihtsalt faasseni naistenõgesed on mulle kuidagi silma jäänud oma puhmastega ja mulle tundub, et nad meile sobiksid.

    VastaKustuta
  5. Ah need lambad ikka jätkuvalt oskavad end sättida... :P

    VastaKustuta
  6. Ilusad rajad ja kaared. Ja Sulle nad ka nii väga sobivad. Me ka mõtlesime sel aastal, et äkki ei niidakski enam kogu maad, aga siin jättis see katsetus lohaka mulje. Aed oli kui nässakas vanamees, kes ei viitsi habet ajada :D

    Ja Su lambukesed on nii kenad ja armsad modellid kogu selle ilu keskel.

    Küsisid mureli kohta, see on naabritädi aia kingitus, ei tea ta nime, aga on varane ja väga magus.

    VastaKustuta
  7. Oh mind lolli, ei taibanud, et nepeta on naistenõgese ladinakeelne nimi :DDDD
    Igatahes mina loobin seda hullu laiutajat ja külvajat pidevalt komposti. Kui soovid, võid juurde saada. Kas oled ka kokkutulekule tulemas?

    VastaKustuta
  8. :)Lambad on meil tõesti toredad kuigi muresid oleme ka juba ikka kuhjaga kätte saanud. Selline see loomapidamine on nagu võib kogeda.
    Muhedik, Sul on võib-olla tõesti muu lihtsalt nii korralik et see niitmata koht tahab kas siis kuidagi eriliselt sobitamist- a´la kujundikunst või siis oli asi selles et oli näiteks liiga rammus maa. Aga Su kujundlikus on muidugi jah üsna kõnekas :) Murelist jah, tahame ka endale soetada mõnda, siiani pole veel jõudnud, seepärast küsisin.
    Köögikata- ma ei tea kas saan tulla. Mõningane mõte käis läbi kui mind kampa kutsuti,pealegi oleks nii nii tore kõiki kohata, aga jah, mul siit ikka üsna tulla. Ma veel mõtlen. Muidu võtaks neid nepetasid vastu küll. On Sul pilti ka neist? Ma lihtsalt ise ka ei tea kas kõik nad on sarnased või otsin ma kedagi-seda ma tean et kaks sorti olen välja vaadanud küll, aga samas võib ka teistsuguseid olla meil siin...

    VastaKustuta
  9. Lilleniit on ilus ja roosidele väga heaks taustaks. Me lasime ka eelmisel aastal osa murualast kasvada - kuna selles kohas lahja pinnas, siis oli õisi täis ja kaunis. Paraku tegime eelmisel aastal selle vea, et ei niitnud õige ajal maha, ühel hetkel oli niiduki jaoks juba liiga džungel ja siis sel kevadel selline kulune.

    VastaKustuta