Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

laupäev, juuli 14, 2012

Moonimoest...

ja nemeesiatest.
Viimastega on mul siiani olnud üsna vähe kokkupuuteid just oma aias. Ükskord aastate eest sain tuttavalt kausitäie tihedalt koos olevaid taimi ja nii nad ka maha said. Ega neil väga hea nii tihedalt ei olnud, aga oma ilu jagasid sellegipoolest. Sealt siis nad meelde jäid.
Sel aastal sain kingiks paki seemneid. Külvasin ise ja hiljuti sain veel lisaks ka. Nüüd nad siis arenevad ja laienevad(seekord said laiali istutatud) ja näitavad oma ilmelisi palgeid.


















































































Moonid

Triikimata











Kahekihiline











Eriti satsiline











Tagasihoidlikumalt kihiline











Õrnemad toonid











Varjundid











Lihtne












Lõhikutega

Sassis

Moonid-õnnelikud lehvijad, kes kui on kord tulnud ikka tulevad ja muutuvad vastavalt siis sellele, mis siis parasjagu moes on :)







7 kommentaari:

  1. Ajatud. Igavesed. Ei hooli sugugi inimeste leiutatud moodidest. Moonid!

    Nemeesiad on õrnad ja armsad. Kõik suvikud on ilusad ja veel kui vaprad. Nad peavad ju kõik selle ühe aastaga korda saatma ja ära tegema, mida püsikud võivad rahumeeli mitmele aastale jagada. Sul on seal kena lilleniit, võid äkki proovidagi neid ka sinna istutada, kui seeme leiab endale ise koha, on taim veel uhkem ja jõulisem.

    VastaKustuta
  2. Nemeesiat nimetatakse rahvapäraselt ka sitsililleks. Ongi ju nagu rõõmus sitsiseelik peenrale laotatud, kui nad õitsele puhkevad.
    On sul vast uhke moonivalik! Moonid õitsevad ju küll põlluservas ja mõned aastad ka mahajäetud põllul meelsasti, kuid kardan, et päris lopsakate niidutaimedega nad võrdsena rinda pista ei suuda. Looduses olen näinud Hispaanias suveks poolkuivanud jõe kivises sängis - nagu punane põldmooni jõgi oli.

    VastaKustuta
  3. Nemeesiad on tõesti vanaemade sitsiseeliku moodi :) Vat see on küll huvitav, et kuidas nad seal niidu sees oleks.Kas nad annavad isekülvi? Vat see oleks tore ja hetkel on nad mul istutatud just sellisesse kohta kus nad võiksid ise selle niidu moodustada :)eks neid isetulijaid meie aias satuks sekka ka ja no tore oleks- sitsiseelikuhaljastus. Ma oleks nõus küll. Moonidega on nii, et paar aastat tagasi ostsin seemnemaailmast seemneid. Nüüd nad siis ise valivad, kes ja kuidas ja kus nad ennast lehvitavad. mul nad jah rohkem peenardes, teiste vahel. Aga see Hispaania pilt võis ikka kaunis olla küll!

    VastaKustuta
  4. Kord ostsin ise ka mõned moonid, kuid kõik on kuhugi kadunud. Ilus õis aga peale õitsemist kuidagi ei sobi enam peenrasse.

    VastaKustuta
  5. Tore kui meeldib. Olen ise ka sel aastal eriti vaimustunud neist. Hetkel on mõni koht peenras tõesti lopsakuid seelikuid täis. Kusjuures huvitaval kombel on see selline koht kus on tihke ja savine ja pole sinna eriti jõudnud ka komposti lisada, samas olen kobestanud aegajalt.Ehk see on aidanud. Väga märg on ka olnud ju. Igatahes on nad lopsakad ja lehvivad :)ja tekitavad tunde, et lehvigu isegi rohkemates kohtades :)ja see ka tore, et neid jätkub kauaks!

    VastaKustuta
  6. moonid on väga ilusad! :) mulle meeldivad!

    VastaKustuta