Õielapsuke avab oma punga ja hüüab: "Kallis Maailm, palun ära närbu."/R.Tagore/

neljapäev, aprill 05, 2012

 Aed ärkamas2
Suur peenar.

Mis see on.
Kui me oma kodu õuele saabusime kunagi, siis võtsid meid aias vastu ka mõned lilled. Varajane pojeng, käoking. Nad elasid ühe koha peal. Seal oli ka suur elupuu. Hakkasin siis nende ümbert rohima ja siis see algas...laienemine ja laienemine. Siis vaatasin, et sellise jõulise palkmaja juurde võiks sobida üks jõuline peenar küll. Leidsin peenra äärde käänulisi palke ja nii ta areneb. Aga hetkel on nägemine selline, et võib-olla see suur peenar kusagilt hakkab hargnema, ehk siis tuleb mõni teerada ja võib-olla kaovad ka puuääred, aga ju näeb. Katsun ikka vaadelda.
Lisan pilte. Suvel oli meil üsna rõõmsameelne . Õitses palju imelisi tegelasi.
Siin on näha paremal nurgake "suurest".
Maja ümber panin kive, mis on meil tasuta maast võtta. Nii kui kaevan, siis olemas. Kurta ei saa, aga uue peenra rajamine on meil jah jõusaali eest.

Ps. See ka portreepilt meie armsast kodumajast.
Silmad vaatlemas, mis ümber toimub.






Mõned fragmendid siis "suurest".
Juulist ja augustist.




Siin on näha juba ka sel suvel valminud meie aia "aksessuaar" - vaheaed, mis on väikeseks liigenduseks õunapuuaia ja  suure peenra vahel. Meie head ja armsad vanurid seal.









jätkub...

6 kommentaari:

  1. Sul on hästi haruldane ja ilus autentne kodu! Ja mulle hästi meeldib, et Sa ei torma aias ülepeakaela toimetama, vaid vaatled ja annad aega.

    VastaKustuta
  2. Aitäh, haavaemand. Ps. nii armas nimi Sul:)
    Siin on jah väga hea olla, juba esimstest hetkedest kui kunagi siia sai satutud.
    Elu jooksul on rõõm olnud teada saada,et oma jõust ja tublidusest ei leia Tõelist, see on andnud soovi ikka rohkem ja rohkem kuulata ja vaadelda. Ega see alati õnnestu, see meie "ise" kipub ikka kangesti "abi pakkuma", aga no on ka teisi äratundmisi ja usaldamist. Imetlen kõiki kes suudavad ja soovivad kuulata ja märgata Tõelisust, ka blogimaailmas on palju teistelt õppida ja vaadelda, kuidas väikesed loometeod suures Aias elu loovad. Ja eks siis on ka soov enda leitut jagada, mitte vaid teiste leitust osa saada. Mina olen näiteks Sinu blogist palju rõõmukilde leidnud!

    VastaKustuta
  3. Nii armas tundub see aed. Ilusad liigendused ja murupinnad, mis on vahelduseks värvirõõmsatele peenardele. Vaatamata neile hästi sobitatud kirevatele sitsiseelikut (heas mõttes) meenutavaile lillekuhilatele, õhkub kogu aiast mingit seletamatut rahu.
    Ja need palkäärised ei sega sugugi, mängivad majaga kenasti kokku.

    VastaKustuta
  4. Aitäh Muhedik. Usun, et see, mis õhkub, on selle koha hõng/hing ja tõesti ka maja. Meie õu läheb metsaks üle.
    Mäletan, et kui kunagi sai tuldud, siis kuigi kõik oli vana, võsa täis kasvanud ja majagi seest oli vana ja väsinud, oli hea, rahulik. Hing oli kodus.
    Sinu kätetööd Sinu aias ei jõua mina ära imetleda, aitäh et jagad oma taimede kasvamist ja neist hoolimist.

    VastaKustuta
  5. Anonüümne12:23 PM

    Üks ilusamaid ja südamlikumaid kohti, kus olen käinud. Aeg jääks justkui seima ja välja sealt tulla ei soovi :). Aitäh Sulle, et oled avanud oma koduuksed ja andnud mulle võimaluse seda ilu nautida.
    Kallistan ja kohtume varsti! K.A. :)

    VastaKustuta
  6. :) rõõm on ka minupoolne,et olen saanud jagada. Teinekordki :)Oled oodatud!

    VastaKustuta